Bajramski prijem u Islamskom kulturnom centru

"Proteklih 29 dana naša srca su bila čista i otvorena za sve ljude dobre volje i dobrih namjera, nadam se da će svetost Ramazana ostati u našim srcima i preostalih 11 mjeseci. Islamska zajednica u Baru je faktor koji spaja i učvršćuje zajedništvo u našem gradu na svim poljima života"
11 komentar(a)
Islamski centar, Foto: Radomir Petrić
Islamski centar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 05.07.2016. 11:11h

Medžlis Islamske zajednice Bar priredio je danas treći Bajramski prijem u Islamskom kulturnom centru u Baru. Predsjednik Medžlis Islamske zajednice Bar Ćazim Alković pozdravio je sve zvanice, među kojima su bili i predsjednik i potpredsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić i Dušan Raičević, zahvaljujući svima što su se odazvali pozivu da zajedno sa domaćinima “podijele radosti Bajrama praznika vjere, mira, ljubavi i prijateljstva”.

"Proteklih 29 dana naša srca su bila čista i otvorena za sve ljude dobre volje i dobrih namjera, nadam se da će svetost Ramazana ostati u našim srcima i preostalih 11 mjeseci. Islamska zajednica u Baru je faktor koji spaja i učvršćuje zajedništvo u našem gradu na svim poljima života. Muslimanima želim Bajram šerif mubarek Olsun i da ga u miru i zadovoljstvu provedu sa svojim porodicama i prijateljima, a svima ostalima sve najljepše, ličnu i porodičnu sreću", kazao je Alković.

On je pozvao “sve, bez obzira na konfesiju”, da se u Baru zajednički uspostavi međureligijski dijalog gdje bi domaćin bio Islamski centar, i da se intenzivno radi na unaprjeđenju suživota svih vjerskih zajednica “a siguran sam da Bar i njegovi građani to zaslužuju”.

Zvanice je pozdravio i glavni imam barski i predsjednik Sabora Islamske zajednice Crne Gore Muidin ef. Milaimi, koji je istakao značaj mjeseca Ramazana za islamske vjernike, i najavio da će Islamska zajednica u Baru inicirati skup vjerskih velikodostojnika u septembru.

Bonus video: