U Tivtu održana "Bokeška maslina"

Organizatori najavljuju da će za mjesec dana na istom mjestu prirediti još jednu „Bokešku maslinu“
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2016. 09:04h

Tradicionalna gastronomsko-zabavna manifestacija „Bokeška maslina“, održana je sinoć na gradskoj rivi Pine u Tivtu, a zajedno su je priredili Maslinarsko društva „Boka“ i Turistička organizacija Tivta.

Cilj ove, među turistima, ali i Tivćanima posljednjih godina jako popularne manifestacije je promocija autentičnih domaćih proizvoda, prvenstveno onih na bazi masline.

Tako su sinoć 24 izlagača sa primorja i iz kontinentalnog dijela Crne Gore na štandovima na tivatskoj gradskoj rivi izložila svoje proizvode – maslinovo ulje, masline spremljene ne niz različitih načina, kozmetiku i suvenire na bazi masline, ali i domaći pršut, sir, med, suve smokve, klasična i pomalo egzotična vina od kupine, breze i borovnice, medovinu.... Sve to turisti su sa zanimanjem probali i odmah oduševljeni ukusom i kvalitetom, kupovali direktno od proizvođača.

Direktorica Maslinarskog društva „Boka“ Vesna Đukić izrazila je zadovoljstvo brojnošću izlagača i posjetilaca, ističući da su ovakve fešte boitne kako za druženje maslinara i proizvođača zdrave, organske hrane, tako i za promociju tih visokokvalitetnih i autentičnih proizvoda turistima koji posjećuju Crnu Goru.

„Ovako lijepa atmosfera, bogata ponuda, autentični mirisi i ukusi uz lijepo podneblje Boke, sigurna sam da će kod naših gostiju ostaviti lijepe utiske i da će nam se oni opet zadovoljni vratiti“, kazala je Đukić.

U muzičko-zabavnom dijelu programa nastupili su grupa „Škuribanda“ iz Kotora i folkloraši KUD-a Boka“ iz Tivta, a organizatori najavljuju da će za mjesec dana na istom mjestu prirediti još jednu „Bokešku maslinu“.

Galerija

Bonus video: