"Izvinjavamo se za svaki minut proveden u kolonama"

Prema riječima gradonačelnika Popovića, danas je otvorena „recepcija Budve“
133 pregleda 65 komentar(a)
Zavala, Ivan Brajović, Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Zavala, Ivan Brajović, Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.06.2016. 12:39h

Ministar pomorstvaa i saobraćaja Ivan Brajović i gradonačelnik Budve Srđa Popović formalno su pustili su funkciju kružni tok i bulevar preko rta zavala, u čiju izgradnju je Vlada Crne Gore uložila više od pet miliona eura.

Ne skrivajući zadovoljstvo izvedenim radovima, Brajović je kazao da mu je žao svakoga minuta, koji su građani i turisti prethodnih mjeseci proveli u koloni.

Prema njegovim riječima po potpisanom ugovoru rok završetka radova na Zavali je bio 15. Jula.

„Izvođač je prije toga roka završio radove. „Radovi na ovom lokalitetu su izazivali veću pažnju javnosti nego , na svim ostalim lokalitetima. To je i prirodno, s obzirom na frekventnost saobraćaja na ovom potezu. Pravo mi zadovoljstvo , što danas mogu da konstatujm da su svi putevi u Crnoj Gori prohodni u punom pofilu. Žao mi je svakoga minuta provedenog u koloni bilo koga našeg građanina ili turiste koji je došao u Crnu Goru. Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za sobraćaj su potpuno otvoreni za sve dobonamjerne kritike, prave sugestije, koje smo spremni da uvažimo. Naravno, bilo je dosta i onih drugih, nedobronamjernih i neosnovnih kritika. Pravo da vam kažem na njih ne želimda trošim ni vrijeme ni energiju, jer je mnogo produktivnije da vrijeme i energiju trošimo na ozbiljan, posvećen rad koji vodi unaprrđenju putne i ukupne soabraćajne infrtrukture u našoj zemlji“, kazao je Brajović i zahvalio se izvođačima radova na dobro odrađenom poslu.

Po njegovom mišljenju „ svi dobronamjerni su danas zadovoljni što je ovakav objekat izgrađen“, uz naglasak da je ogroman posao urađen u poslednjih nekoliko mjeseci.

„U proteklih šest mjeseci smo praktično 35 kilometara magistralnih i regionalnih puteva rehabilitovali. Mislim i na treće trake koje su izgrađene, mostovske konstrukcije, saniranje kosina, eliminisanje crnih tačaka na putevima . Pored toga još je i 30 kilometara obavljeno investicionog presvlačenja asfaltnog zastora. Po procjenama kolega iz Direkcije , utrošeno je oko 150 hiljada tona asfalta. Pred tim brojkama i činjenicama, čovjek ne može biti ravnodušan, već ponosan i zadovoljan, što je u tako kratkom roku posao završen na pravi način“, kazao je Brajoić.

On je najavio da se planovi Ministarstva ovim ne zaustavljaju, već u narednih par mjeseci će biti iskorišteno za projektovanje , raspisivanju tendera a od oktobra kreću u „ nove zahvate na unapređenju putne mreže“.

Prema riječima gradonačelnika Popovića, danas je otvorena „recepcija Budve“.

„ Ovo je prva slika sa kojom se sureće neko ko dolazi u budva. To je ono što smo dugo čekali i što smo zaslužili. Izvinjavam se svim našim sugrađanima i onima koji su dolazili da posjete metropolu turizma na čekanju u kolonama, ali sam uvjeren da je sve to sada zaboravljeno . Dobili smo savremeni put, na čemu se zahvaljjume Vladi , Ministarstvu saobraćaja, Direkciji za saobraćaj, izvođaču radova kompniji „ bemax“ koji su na izuzetno kvalitetan način, jednu zahtjevnu dionicu u rekorndom roku završili“, kazao je Popović.

On je najaviod a će Opština sa svoje strane hortikulturno urediti kružni tok i bulevar, te uraditi javnu rasvjetu.

Mjesto za crnogorske kompanije

Brajović je kazao da je dobro što u Crnoj Gori postoje firme, koje se u poslovima rehabilitovanja putnih pravaca mogu nositi i sa renomiranim evropskim firmama.

„Mi već godinama izdvajamo značajna sredstva u kapitalnom budžetu za sreživanju putnih pravaca. Naše kompanije će uvijek tu moći naći svoje mjesto da uspiju i da zarade, angažuju svoje kapacitete i da dalje unapređuju svoj rad“, kazaoa je Popović.

Bonus video: