Podgoričanin kupio školjku jaja, crve dobio gratis

“Pakovanje jaja kupio sam u noći 22. juna oko 20:50 u prodavnici u Ulici Đoka Miraševića. Kada sam otvorio osjetio sam jak i neprijatan miris, šetali su crvi”
415 pregleda 22 komentar(a)
jaja, Slatka kuća, Foto: Čitalac "Vijesti"
jaja, Slatka kuća, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 25.06.2016. 13:38h

Podgoričanin, čije ime je poznato redakciji „Vijesti”, požalio se da je u prodavnici „Slatka kuća” u Ruskoj kuli u Bloku šest, kupio pokvarena jaja.

“Pakovanje jaja kupio sam u noći 22. juna oko 20:50 časova u prodavnici u Ulici Đoka Miraševića. To su domaća jaja proizvođača sa farme koka nosilja 'Korać'. Prilikom otvaranja pakovanja osjetio sam jak i neprijatan miris, a po proizvodu su šetali crvi”, istakao je sugrađanin.

On je dostavio i račun za kupovinu jaja, a na etiketi na pakovanju piše da su proizvedena 31. maja, a rok upotrebe je 30 dana.

Naveo je da je uznemiren prizorom i mirisom koji je osjetio, vratio se u prodavnicu i zatražio povraćaj novca ili zamjenu za drugi proizvod.

“Prodavac me informisao, da novac ne može da mi vrati, kao ni zamijeni za drugi proizvod. Jedino se može zamijeniti za isti proizvod. Prinuđen sam bio da uzmem opet jaja, iako sam upoznao iste o ispravnosti tog proizvoda, no oni nijesu marili za to”, kazao je Podgoričanin.

U drugom pakovanju jaja, istakao je, a koje je dobio kao zamjenu (iz iste rashladne komore), nije našao crve, ali su takođe bila sumnjivog kvaliteta.

“Zbog toga sam tražio od nadležne inspekcije da ispitaju sumnjivi proizvod u što kraćem roku, kako bi zdravlje potrošaca bilo zaštićeno”, kazao je on.

On je kazao da je moguće da su jaja pokvarena, jer je rashladna vitrina u kojoj su poluotvorena, a temperatura napolju je ovih dana visoka.

Iz farme “Korać” je saopšteno „Vijestima” da jaja isporučuju svježa i ispravna.

“Budu stara dva do tri dana, a iz 'Slatke kuće' dolaze koda nas u Bijelo Polje hladnjačom po robu. Sigurno do nas nije problem, niti smo do sada imali pritužbi. Ne prodajemo velike količine, tako da problem sigurno nije do nas”, istakli su iz farme.

Iz “Slatke kuće” novinar “Vijesti” nije uspio da dobije komentar.

Bonus video: