PETAR IVANOVIĆ I DALJE ĆUTI

Ko je pušio o trošku države?

Ivanović se oglušio o brojne zahtjeve “Vijesti” upućene u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama. U bivšem Ivanovićevom resoru su pokušali i da obmanu Agenciju za slobodan pristup informacijama, navodeći da nikada nijesu dobili zahtjev “Vijesti” od 29. oktobra prošle godine
0 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.02.2019. 17:10h

Bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i novi potpredsjednik Vlade Petar Ivanović i dalje odbija da odgovori  ko   je  prije više od godinu  pušio  o trošku države.

Umjesto odgovora  ko   je  28. marta prošle godine zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva i potrošio 48 eura na 10 kutija cigarilosa, Ivanović  je  prije dvadesetak dana taj slučaj povezao sa “roditeljem dvoje djece” i sa “šesnaestogodišnjim nastojanjem da se dobije dijete”.

Tada je rekao i da stavlja tačku na tu temu...

On već duže od godinu odbija da odgovori  ko   je  potrošio pare, koje su potom vraćene u budžet, što  je  utvrdio i nadležni inspektor.

Ivanović se oglušio o brojne zahtjeve “Vijesti” upućene u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama. U bivšem Ivanovićevom resoru su pokušali i da obmanu Agenciju za slobodan pristup informacijama, navodeći da nikada nijesu dobili zahtjev “Vijesti” od 29. oktobra prošle godine...

Umjesto odgovora, novi potpredsjednik Vlade  je  na konferenciji za medije predstavio zbornik “Medijski prah i pepeo”, u kojem su, kako tvrdi, objavljeni svi tekstovi o aferi cigarilosi.

“Vijesti” su poslale Ministarstvu poljoprivrede više zahtjeva za slobodan pristup informacijama, od kojih  je  jedino na posljednji ekspresno odgovoreno.

Dozvoljen  je  uvid u dokument kojim se dokazuje da su pare vraćene u budžet, ali u njemu ne piše ko je to uradio