Majstori uređuju centar Herceg Novog

Herceg Novi je poznat po tome što ima više skala nego ulica. Sići na more najlakše je stepeništem, to je najčešće i najkraći put do odredišta. Prema nekim procjenama ima ih više od sto hiljada
55 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2016. 14:20h

Radovi na skalama (stepeništu) ispod Sat kule trebalo bi da zaštite od daljeg propadanja ovaj veoma frekventa put koji spaja centar grada sa trgom Belavista u Starom gradu.

“Majstori rade fugovanje kako bi se stepenice zaštitile”, objašnjava predsjednica mjesne zajednice Stari grad Jasmina Vuković i objašnjava da su sredstva obezbijeđena u opštinskom budžetu.

Planirano je i sređivanje stepeništa Herceg Stijepana ka južnom ulazu prema Kanli kuli, kao i ulice prema Magarećim vratima i prema Galeriji.

Herceg Novi je poznat po tome što ima više skala nego ulica. Sići na more najlakše je stepeništem, to je najčešće i najkraći put do odredišta. Prema nekim procjenama ima ih više od sto hiljada.

Hercegnovska stepeništa su uglavnom rađena od kamena u različitim vremenskim periodima i karakterišu ih različita arhitektonska i urbanistička obilježja, dužina i namjena. Kamen se vremenom „troši“ - izliže se i tada stepenište postaje opasno za prolaznike. To je naročito izraženo u vrijeme kiša kada se često dešava da se neko oklizne i prođe sa manjim ili većim ozljedama. Tada je potrebno uraditi pikovanje stepeništa

Uređenje fasada

U toku su i radovi na fasadi zgrade gdje je sjedište Mjesne zajednice Herceg Novi. Posao je povjeren nikšićkoj firmi „Utješiniović“, a prema procjenama radovi će koštati 1500 eura, a realizuje se u Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novi i mjesne zajednice Stari grad.

Galerija

Bonus video: