Kolašinski vatrogasci ostaju bez bilijar stola

Zaključili smo da bilijar vatrogascima nije potreban, kaže sekretar za finansije Rakočević
158 pregleda 6 komentar(a)
bilijar, Foto: Shutterstock
bilijar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.06.2016. 19:01h

Opština Kolašin odlučila je da proda vozilo “pincgauer 710 M“, ali i bilijarski sto iz prostorija Službe zaštite.

Nakon što je Sekretarijat za finansije nedavno objavio javni poziv za prodaju stola za bilijar, Kolašinci su zbijali šale i nagađali u kojoj je od opštinskih kancelarija bio smješten i kada su ga zaposleni, eventualno, koristili.

Sekretar za finansije Goran Rakočević pojasnio je “Vijestima“ da bilijar, ipak, u toku radnog vremena nijesu igrali u lokalno upravi, već u prostorijama na starom pazarištu, u kojima je Služba zaštite i spasavanja.

On kaže da su procijenili da nije neophodno da vatrogasci, dok su na dežurstvima, imaju taj vid zabave.

“Zaključili smo da bilijar vatrogascima nije potreban u okviru radnog vremana. To, u stvari, nije klasični bilijarski sto, već jedna od varijanti stolova za tu igru. Početna cijena je 225 eura. Oglašena je i prodaja rashodovanog motornog vozila te službe koje je i kupljno u takvom stanju i nije popravljano. Njegova početna cijena je 300 eura”, rekao je on.

Nedavna sistematizacija u toj službi izazvala je mnogo verbalnih konflikata na relaciji vatrogasci - lokalna vlast. Zaposleni u Službi zaštite i spasavanja smatraju da preostali broj vatrogasaca ne može uspješno raditi posao na teritoriji veličine kolašinske opštine.

Bonus video: