PzP: "Šerifovska" politika vođenja kluba otjerala Budućnost u milionska dugovanja

On je podsjetio da po novom pravilu UEFA zbog kršenja finansijskog fer pleja u onom dijelu koji se odnosi na neisplaćene zarade prema zaposlenima i igračima, gotovo izvjesno je da će Budućnost dobiti novu suspenziju od strane Evropske kuće fudbala
115 pregleda 13 komentar(a)
Kamp FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Kamp FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2016. 12:05h

Tek što je spuštena zavjesa na sezonu 2015/2016. na smaom početku nove sezone FG Budućnost se nalazi u istim problemima, izjavio je, predstavnik Mreže mladih PZP-a, Ivan Kopitović.

"Lako je okriviti bivšeg prvog čovjeka i aktuelnog vladara iz sjenke Miomira Mugošu za uništavanje prepoznatljivog brenda kakav je oduvijek bio FK Budućnost, ali isto tako ne mogu se poštedjeti ni menadžeri i menadžerske agencije koji su umiješali prste u iznošenju novca iz FKB i tako oštetili budžet i kluba i grada. Mnogo nelogičnosti ima oko transfera, ponajviše oko transfera Fatosa Bećiraja i njegovog prelaska u zagrebački Dinamo, jer suma od preko 200.000€ nikada nije završila u kasi kluba, preciznije jeste, ali tek deseti dio ovog iznosa. A koliko je bilo ,,Afera Bećiraj" u FKB sami Bog zna, a cijena ,,šerifovske" politike vođenja kluba otjerala je FKB u milionska dugovanja prema igračima, zaposlenima", kazao je Kopitović.

On je podsjetio da po novom pravilu UEFA zbog kršenja finansijskog fer pleja u onom dijelu koji se odnosi na neisplaćene zarade prema zaposlenima i igračima, gotovo izvjesno je da će Budućnost dobiti novu suspenziju od strane Evropske kuće fudbala. Kopitović je dodao i da kluib igra cijelu sezonu bez Upravnog odbora, te da to izvlači jasne inkluzije da se neko "ruga" sa klubom.

"Odgovornost je velika, para nema, a kada se tome doda da je u trenucima potpunog kraha FKB, k'o grom iz vedra neba istorijske rezultate napravila Mladost čiji vlasnik je mladji Mugoša, pravo na sumnju postaje sve snažnije. Da li se fudbal zapravo igra na drugom mjestu iza zatvorenih vrata ili na travnatim podlogama pokazaće vrijeme. Mnoštvo je pitanja, dosta je nelogičnosti, previše kontradiktornosti, a oni koji su na gubitku jesu igrači i navijači FKB. Uz pomoć NVO, nekadašnjih fudbalera i legendi ovog kluba, ,,Dosije Budućnost" je otvoren", izjavio je Kopitović.

Bonus video: