Fekalije ponovo plutaju ulicama barskog naselja

Sagovornik “Vijesti” je kazao da očekuju da se situacija konačno pomjeri sa mrtve tačke, jer je u pitanju zdravlje ljudi
77 pregleda 3 komentar(a)
fekalije, Foto: Radomir Petrić
fekalije, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.06.2016. 19:40h

Mještani starobarskog naselja Brbot saopštili su juče “Vijestima” da kanalizacija u tom kraju još nije izgrađena i da se fekalne vode ponovo izlivaju na ulicu, sezonski veoma prometnu trasu turista i planinara.

Prelivanje fekalnih voda iz septičkih jama stara je muka Brbota - stanovnici tog dijela Bara godinama iščekuju da se provuče kanalizaciona mreža na potezu od Škanjevića džamije, odnosno od ulaza u Stari grad, pa naviše nekih 300 metara.

“Već sada niz put, od vrha naselja pa do ulaza u Stari grad, teku ove fekalne vode koje su se prelile iz kanala na ulicu i šire nesnosan miris. Ovakvo stanje je sanitarna prijetnja mještanima, a još i užasava turiste koji ljeti ulaze u Stari grad, kao i one koji prolaze kroz Brbot na putu do Spila, Turčina i dalje ka Rumiji. Ovuda nam prolaze djeca svaki dan”, rekao je novinaru jedan od mještana.

Sagovornik “Vijesti” je kazao da očekuju da se situacija konačno pomjeri sa mrtve tačke, jer je u pitanju zdravlje ljudi:

“Investicija nije velika, a i ukupni ambijent Starog Bara se posljednjih godina umnogome izmijenio i postali smo najposjećenija barska turistička destinacija”.

Delegacija mještana nedavno je posjetila i predsjednika Opštine Zorana Srzentića i upoznala ga sa inicijativom da se taj problem riješi.

Mještani kažu da je u Brbotu sada pedesetak nastanjenih kuća, a da ima još toliko domaćinstava čiji su vlasnici na privemenom radu i boravku u inostranstvu.

Tvrde da su voljni da učestvuju u projektu koji, s obzirom na broj kuća i dužinu trase, ne bi trebao „da bude nerješiv problem za Opštinu, već jedan od prioriteta komunalne infrastrukture”.

Bonus video: