Na aerodromu Tivat putnika više nego “zlatne” 2014.

Da se posao polako intenzivira pokazuje i podatak da je danas prema aerodromu Tivat bilo 16 letova i to iz Beograda, Moskve, Sankt Petersburga, Minska, Lila i Amsterdama
2 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.06.2016. 13:51h

Za prvih pet mjeseci ove godine aerodrom Tivat zabilježio je promet od 144.420 putnika, što je dva odsto više nego u istom periodu lani, a prihvaćeno je i opsluženo 1.186 aviona što je pet odsto bolji rezultat nego u uporednom prošlogodišnjem periodu.

Stvari izgledaju još bolje kada se učinak iz perioda 1. januar - 31. maj ove godine uporedi sa istim periodom 2014. koja je bila do sada rekordna u istoriji tivatskog aerodroma, jer se vidi da je u pet mjeseci 2016. transferisano oko dvije hiljade putnika i opsluženo preko 100 aviona više nego te rekordne godine.

"Zadovoljni smo kako se stvari razvijaju, sezona se tek polako zahuktava i očekujemo da do kraja godine "probijemo" do sada magičnu granicu od milion putnika. Tokom maja mjeseca imali smo 423 aviona i 56.468 putnika. Broj putnika na nivou je onog iz maja prošle godine, dok smo imali pet odsto više aviona nego u istom mjesecu lani. Rezultat bi bio još i bolji, da zbog loših vremenskih uslova tokom prošlog mjeseca nekoliko aviona umjesto u Tivat, nije sletjelo u Podgoricu", kazao je "Vijestima" direktor tivatske vazdušne luke Jovica Mačić.

Da se posao polako intenzivira pokazuje i podatak da je danas prema aerodromu Tivat bilo 16 letova i to iz Beograda, Moskve, Sankt Petersburga, Minska, Lila i Amsterdama.

Iako je na tivatskom aerodromu u toku izgradnja novog kontrolnog tornja, sve je organizovano na način da se saobraćaj odvija bez teškoća, a aerodromska kontrola letjenja svoj posao obavlja iz posebnog privremenog objekta, tzv. kanađanke smještene na jugoistočnom kraju aerodromske platforme za generalnu avijaciju.

Bonus video: