Bruka u Kolašinu: Ostrvo od smeća niklo usred Tare

Direktor Komunalnog Dragan Šekularac tvrdi da su nemoćni pred neodgovornošću sugrađana
100 pregleda 25 komentar(a)
smeće, Tara, Foto: M. Pavićević
smeće, Tara, Foto: M. Pavićević
Ažurirano: 01.06.2016. 18:49h

Samo nekoliko dana nakon što je u Kolašinu organizovana velika akcija uklanjanja smeća, na mnogim mjestima nikle su nove divlje deponije.

Riječ je uglavnom o građevinskom otpadu, koje pojedinci istovaraju gdje stignu, pa nije pošteđena ni Tara. Čitalac “Vijesti” Miško Pavićević fotografisao je ostrvce od smeća usred rijeke.

“Neko je usred rijeke prosuo kamione građevinskog otpada. Kod starog stadiona veliki kontejner i oko njega sve prepuno smeća, ko zna od kada nije odnešeno. Deponije o kojima ste pisali u martu niko nije ni dodirnuo, a jedan utovarivač i jedan kamion bi sve to završili za dan”, kaže Pavićević.

On tvrdi da je mini-deponije uz kontejnere moguće vidjeti svuda oko grada.

Pavićević je istakao da je lani tik uz Mojkovačku ulicu bilo ruglo, koje je sam očistio, nasuo zemlju i zasadio oko 100 sadnica drveća.

“U toj ulici imam stan, a smatrao sam da je sramota da turistima, koji ulaze u grad, to bude prvo što će vidjeti. Obišao sam preko 50 zemalja svijeta i znam da je prvi utisak presudan za odluku da se zadržite u nekom mjestu”.

Direktor Komunalnog preduzeća Dragan Šekularac, pak, tvrdi da su radnici i mehanizacija te firme nemoćni pred neodgovornošću sugrađana.

On kaže da se na mjestu gdje se prethodnog dana ukloni otpad, već narednog istovare nove količine.

“Činimo sve što možemo, čak i tokom ovih dana kada smo angažovani i na sanaciji gradskih saobraćajnica. Međutim, često budemo nemoćni pred bezobzirnošću sugrađana. Više od ovoga što radimo ne možemo. Još jednom apelujem na sugrađane da vode računa o mjestu u kojem žive i pomognu nam da održimo grad urednim i čistim”.

Bonus video: