Bošković: Smanjen broj djece u seoskim školama

On je dodao da je jedan od prioriteta Vlade i Ministarstva poboljšanje kvaliteta obrazovanja, ističući da će se, u skladu sa tim, raditi na razvoja sela, kako bi porodice vidjele svoju budućnost u njima i seoske škole ne bi ostajale bez đaka
1 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Filip Roganović
Predrag Bošković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.06.2016. 16:10h

U Crnoj Gori smanjen je broj djece u seoskim školama i Ministarstvo prosvjete trudiće se da zaustavi taj pad, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Ministar prosvjete, Predrag Bošković prisustvovao je danas svečanosti povodom 70 godina Osnovne škole (OŠ) “Mile Peruničić” Maoče (Pljevlja) koja je organizovala Seoske sportske igre za seoske škole na teritoriji Opštine Pljevlja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Bošković je kazao da je zadovoljstvo biti dio tog jubileja i dodao da tradicija te OŠ o tome koliko je obrazovanje oduvijek bilo važno u tom kraju.

“Crna Gora bilježi pad broja djece u seoskim školama i današnjom posjetom želimo pokazati da će se Ministarstvo truditi da se taj pad zaustavi”, rekao je Bošković.

On je dodao da je jedan od prioriteta Vlade i Ministarstva poboljšanje kvaliteta obrazovanja, ističući da će se, u skladu sa tim, raditi na razvoja sela, kako bi porodice vidjele svoju budućnost u njima i seoske škole ne bi ostajale bez đaka.

U saopštenju Ministarstva kaže se da je Bošković pohvalio infrastrukturu te škole i kazao da ona može poslužiti kao primjer drugim seoskim školama u Crnoj Gori.

Navodi se da je direktor škole, Bojan Bajčeta poručio je da učenici predstavljaju najljepši ukras tog značajnog jubileja.

“On je istakao da su u okviru jubileja organizovane Seoske sportske igre u kojima je učestvovalo sto učenika iz 11 seoskih škola i zahvalio Školi za osnovno muzičko obrazovanj i Javno predškolskoj ustanovi„Ekobajka“ koje su učestvovale u kulturno-umjetničkom program današnje svečanosti”, kaže se u saopštenju.

Potpredsjednik Opštine Pljevlja, Ljubiša Ćurčić, čestitao je jubilej i rekao da će obrazovanje uvijek imati podršku lokalne uprave.

Bonus video: