Deseti međunarodni dječiji karneval od 2. do 5. juna

Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 20 sati na bazenu na Škveru
0 komentar(a)
karneval, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
karneval, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.06.2016. 14:02h

Podizanjem zastave karnevala na Sat kulu, u četvrak veče u 19 sati u Herceg Novom počinje Deseti međunarodni dječiji karneval.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 20 sati na bazenu na Škveru, kada će predsjednica Opštine predati ključeve grada Malom kapu od Karnevala. Planiran je zanimljiv program u kome će između ostalog biti izabrana i Princeza Karnevala.

„Na Dječijem Karnevalu ove godine učestvovaće 40-ak grupa sa oko hiljadu djece iz Crne Gore i inostranstva. U projekat je uključeno i stotinu mališana iz svih hercegnovskih škola, vrtića i Dječijeg doma Mladost Bijela“, kazao je na konferenciji za novinare Milijan Mijović iz Omladinskog centra Herceg Novi koji je organizator manifestacije.

On je pojasnio da će Dječija karnevalska povorka biti organizovana u subotu od Trga Nikole Đurkovića do Trga Maršala Tita ispred Opštine, a da će se zanimljiv program odvijati na tri scene, koji će se završiti dječijim maskenbalom i velikom dječijom žurkoma. Karnevalsku povorku predvodiće bubnjar Dragoljub Đuričić i Bokješki tamburini. Goste i učesnike zabavljaće i animatori. U nedjelju je za sve učesnike predviđen izlet trajektom po Bokokotorskom zalivu.

Vojo Bulatović je naveo da je u prethodnih devet godina u programu Dječijeg međunarodnog karnevala bilo preko deset hiljada učesnika, blizu pet hiljada onih koji su djeci pomagali u pripremama za nastup i oko 35 hiljada posjetilaca i da su se organizatori potrudili da i ove godine grad u vrijeme održavanja manifestacije živi za i bude u znaku Dječijeg karnevala.

Svjestan odgovornosti koju nosi njegova titula Malog kapa od Karnevala, Marko Prnjat poručuje da će „odgovorno obavljati povjerenu mu dužnost“.

Generalni pokrovitelj Karnevala je Opština Herceg Novi, a zlatni sponzor Sfera art.

Bonus video: