Šetalište od Budve do Bečića zatrpano stijenama, kamenjem, pijeskom

Pješaci, među kojima brojni inostrani turisti, prinuđeni su da, umjesto pješačkom stazom, idu ništa manje bezbjednom i raskopanom Jadranskom magistralom
446 pregleda 22 komentar(a)
staza Zavala, Foto: Vuk Lajović
staza Zavala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.05.2016. 07:11h

Pješačka staza preko rta Zavala potpuno je uništena, tokom izvođenja radova na spajanju bulevara između Bečića i Budve.

Nekada najprometnije šetalište - jedina pješačka veza između Bečića i Budve, zatrpano je stijenama, kamenjem, pijeskom.

Na stazi su izgrađeni i betonski zidovi - potpora budućem putu.

Pješačku stazu od hotela “Park“ pa do sadašnjeg rezidencijalnog kompleksa “Dukley gardens“ na Zavali, izgradila je prije sedam godina tadašnja ruska kompanija “Miraks”.

Tada je, navodno, uloženo više od pola miliona eura, a stazu je u više navrata obnavljalo JP “Morsko dobro“ i “Stratex grupa”.

Od prepoznatljivog, luksuznog mobilijara, javne rasvjete, klupa i vidikovaca, nije ostalo praktično ništa.

Pješaci, među kojima brojni inostrani turisti, prinuđeni su da, umjesto pješačkom stazom, idu ništa manje bezbjednom i raskopanom Jadranskom magistralom.

Turisti se probijaju pored velikih građevinskih mašina, ali i kilometarskih kolona kolona automobila, koje se svakodnevno stvaraju od Bečića do Budve.

I dok iz Direkcije za saobraćaj, najavljuju da će radovi na spajanju bulevara biti završeni do 15. juna, nejasno je da li će i jedina pješačka staza biti očišćena i vraćena u prvobitno stanje.

Osim staze, kamene stijene koje se mjesecima obrušavaju zatrpale su i popularni plažni bar.

Mnogi pješaci ne poštuju upozorenja da je zabranjeno ići stazom koja je zatvorena odmah nakon početka radova. Gotovo svakodnevno, turisti i mještani idu preko gomila kamenja i pijeska, dok im se iznad glava izvode obimni radovi na magistrali.

Bonus video: