Policiji nevidljiv vozač koji je naletio na žene

Nemojte se igrati sa vatrom i udarati na našu i čast naših porodica, poručile majke
89 pregleda 26 komentar(a)
Rožaje protest majki, Foto: Aida Skorupan
Rožaje protest majki, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 28.05.2016. 06:26h

Rožajka Amira Škrijelj navodno je povrijeđena juče u Rožajama, tokom protesta majki sa troje i više djece, koje još nijesu ostvarile pravo na doživotnu naknadu.

Predstavnice majki Rafeta Murić i Aida Kurpejović saopštile su da je Škrijelj povrijeđena, nakon što je automobil ponovo naletio na okupljene žene.

Iz policije je “Vijestima” rečeno da njima nije prijavljen bilo kakav saobraćajni incident prilikom protesta, ali i da policajci koji su obezbjeđivali skup u centru grada nijesu “uočili bilo kakav udes, niti su majke to prijavile”.

Majke su poručile da je vozača neko poslao s ciljem da ih zaplaši, ne misleći na njihove živote.

One su poručile da neće uspjeti i da su spremne i živote da izgube u borbi za svoja prava.

“Poručujemo potpredsjedniku Vlade Rafetu Husoviću i njegovim partijskim kolegama (Bošnjačka stranka), kao i predsjedniku Opštine Ejupu Nurkoviću, ako su to njihove pristalice, nemojte izazivati bratoubilački rat u Rožajama samo da bi vi i vaše porodice uživale i bogatile se preko naše sirotinje. Nemojte se igrati sa vatrom i udarati na našu i čast naših porodica”, piše u saopštenju.

Ogorčene što, kako kažu, niko ni nakon 17 dana protesta ne pokazuje ozbiljno interesovanje da pronađe njihovu izgubljenu dokumentaciju, zbog čega još nijesu uspjele da ostvare doživotnu naknadu, majke su najavile da će u ponedjeljak blokirati magistralni i regionalni put prema Srbiji i Kosovu.

“Možda tada neko u državi shvati da smo ozbiljne u namjeri da ne prihvatimo status građanki drugog reda”.

Bonus video: