Kupio ajfon pa završio u policiji

Iz Telekoma su “Vijestima” saopštili da je do propusta, zbog kojeg su se izvinili Jovanoviću, došlo greškom njihovog neimenovanog partnera...
85 pregleda 58 komentar(a)
Ivan Jovanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ivan Jovanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.05.2016. 18:30h

Kolašinac Ivan Jovanović završio je u policiji nakon što od Crnogorskog Telekoma kupio skupocjeni telefon “iphone”.

On je ispričao da ga je policija pozvala gotovo dva mjeseca nakon kupovine, jer je prijavljena krađa tog telefona.

Iz Telekoma su “Vijestima” saopštili da je do propusta, zbog kojeg su se izvinili Jovanoviću, došlo greškom njihovog partnera. Iz odgovora se da zaključiti da je neimenovani partner prijavio policiji da je telefon ukraden.

Jovanović je kazao da je telefon kupio na 24 rate i poklonio ga sinu i najavljuje tužbu protiv Telekoma, zbog, kako tvrdi, neprijatnosti koje je doživjela njegova porodica, štete i “potpuno neprofesionalnog” odnosa nadležnih u toj kompaniji. On tvrdi da je praktično optužen za krađu u trenutku kada je već platio jedan račun i dobio drugi.

“Taj mobilni telefon sam preuzeo od dostavljača 27. januara, zapakovan, neoštećen i potpisao kupoprodajni ugovor. Dobio sam, naravno, i garantni list. Aparat sam poklonio sinu... Kada je prijavljena krađa telefona, od dostavljača ili Telekoma nije ni bitno, a policija pozvala mog sina, odazvao sam se, jer sam ja kupio telefon iako ga on koristi“, rekao je Jovanović, koji je vlasnik “Lux“ aprtmana u Kolašinu.

On tvrdi da je “vijest“ da je njegov sin ukrao telefon za nekoliko sati obišla Kolašin i da su sugrađani njega i suprugu, koja je zaposlena u Osnovnom sudu, zaustavljali i pitali o cijelom događaju. Ocijenio je da su nesagledive posljedice takvih dezinformacija za ugledne građane i ozbiljne poslovne ljude u maloj sredini.

Jovanović je tražio i zamjenu “spornog“ telefona za neki drugi, što je i učinjeno. Tvrdi da ga, i pored brojnih dopisa, nije primio niko od nadlženih u Telekomu, ”na način koji bi bio sastisfakcija za sve što je doživio”.

Ističe da su u holu zgrade kompanije u Podgorici sa njim nakratko porazgovrala dvojica službenika.

“Pozvali su ih tek pošto sam zaprijetio da neću otići dok neko sa mnom ne porazgovara, a da ću, ukoliko se to ne desi, pozvati novinare. Bili su ljubazni, ali su sa mnom razgovrali u holu i rekli su mi da nemaju drugu prostoriju slobodnu“.

Iz Telekoma javili policiji da nije riječ o krađi i izvinili se Kolašincu

“Vijestima” je odgovoreno da su Jovanovića informisali da je riječ “o propustu prilikom dostave uređaja”.

“Partner kompanija Crnogorskog Telekoma je bez dodatnih provjera inicirala zahtjev o nestanku uređaja, koji je uzrokovao problem.... Crnogorski Telekom je uputio izvinjenje korisniku zbog nastale neprijatnosti i izvršio zamjenu uređaja, tako da je korisnik dobio nov telefon. Pored toga, omogućena su mu i dva mjeseca besplatnog korištenja fiksnih servisa. Uz korektnu komunikaciju sa korisnikom, nastojali smo da pravovremeno reagujemo i riješimo problem, kako korisnik ne bi imao dalje probleme, što smo, uvjereni smo bili, na obostrano zadovoljstvo i postigli”.

Iz Telekoma su ranije odgovorili Jovanoviću da su obavijestili policiju “da se ne radi o nestanku telefona i da nema elementa krivičnog djela”.

Bonus video: