U Pljevljima organizovan multimedijalni festival za mlade

U okviru ove večeri priređena je i promocija knjige mladog pljevaljskog pjesnika Vojislava Kneževića, pod nazivom “Miris vremena”
131 pregleda 0 komentar(a)
Multimedijalni festival, Foto: Goran Malidžan
Multimedijalni festival, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.05.2016. 14:25h

NVO “Da zaživi selo” iz Pljevalja u partnerstvu sa Opštinom Pljevlja i Gimnazijom “Tanasije Pejatović”, organizovala je V Multimedijalni festival za mlade. U okviru festivala u svečanoj Sali gimnazije održano je književno veče i izložba fotografija na kojem su predstavljeni radovi i nagrađeni autori.

Stručni žiri u sastavu Milenka Čolović, Milan Terzić i Slađana Škrivan prvu nagradu za poeziju dodijelili su Vojislavu Kneževiću iz Pljevalja,drugo Amri Tahirović iz Rožaja. U oblasti proznog stvaralaštva, žiri se odlučio da za najbolji prozni tekst proglasi rad Nikoline Pejović iz Podgorice, a drugo mjesto pripalo je Željani Andrić iz Pljevalja. U oblasti literarnog stvaralaštva na temu „Sloboda mladosti“, pristugle su prijave 38 učesnika, koji su dostavili 46 radova.

U holu gimnazije, istog dana održana je i izložba fotografija na temu “Mladi u očima mladih”. Od 43 rada, žiri u sastavu: Zorica Bajčeta, Anita Grujičić i Vaso Knežević, prvo mjesto dodjelili su Stevu Tošiću iz Pljevalja, drugo Andriji Boričiću iz Podgorice, dok je treće mjesto pripalo Đuliji Kardović iz Rožaja.

U okviru ove večeri priređena je i promocija knjige mladog pljevaljskog pjesnika Vojislava Kneževića, pod nazivom “Miris vremena”.

Drugog dana festivala, u dvorištu pljevaljske Gimnazije održano je takmičenje u izradi grafita koje je imalo revijalnii karakter, gdje su učenici iz srednje elektro-tehničke škole “Vaso Aligrudić” iz Podgorice radili grafit pljevaljske gimnazije.

Bonus video: