Sjutra akcija: ,,Očistimo Herceg Novi za jedan dan“

Za čišćenje su odabrane blatna plaža u Igalu, pješačka staza ka Tajnom brdu na Kamenom, Baošići i istočna kapija Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj i Vijelska vala
1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.05.2016. 13:40h

Ekološka akcija „Očistimo Herceg Novi za jedan dan” biće realizovana sjutra u saradnji Opštine Herceg Novi, javnih preduzeća, mjesnih zajednica, škola, nevladinih organizacija i udruženja, privrednika koji rade u gradu i građana.

Za čišćenje su odabrane blatna plaža u Igalu, pješačka staza ka Tajnom brdu na Kamenom, Baošići i istočna kapija Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj i Vijelska vala.

Za sve učesnike biće organizovani prijemni pultovi, na kojima će im biti podijeljene kese i rukavice. Planirano je da se na kraju akcije, između 12 i 13 časova, učesnici okupe u Igalu ispod Titove vile, gdje će se družiti uz prigodno posluženje.

„Očistimo Herceg Novi za jedan dan“ je dio velike zajedničke akcije „Očistimo Crnu Goru za jedan dan“ i međunarodne akcije „Let’s do World“. Nosilac „Let’s do it“ pokreta i inicijative u Crnoj Gori je Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Bonus video: