U Kolašinu će da čiste i trotoare

Bulatović je istakao da je to jedna od aktivnosti koju sprovode ove zime u cilju što boljeg održavanja ulica
409 pregleda 0 komentar(a)
Žele što prohodnije ulice, naročito tokom sezone, Foto: Dragana Šćepanović
Žele što prohodnije ulice, naročito tokom sezone, Foto: Dragana Šćepanović

Direktor Komunalnog preduzeća Milivoje Bulatović rekao je da su neočišćeni trotoari minulih godina bili veliki problem i da su pješaci bili prinuđeni da se kreću kolovozom, što je otežavalo saobraćaj.

“Pronašli smo jedan pokvareni mini-čistač, koji je pogodan za uklanjanje snijega sa trotoara. Ovih dana je popravljan, pa uskoro sugrađani mogu da očekuju da će početi čišćenje dijela koji je namijenjen za kretanje pješaka. Postojeća mehanizacija nije bila pogodna za to, jer su joj smetale klupe ili svjetiljke. Sada imamo mogućnost da uz redovno čišćenje ulica, održavamo i trotoare”.

Bulatović je istakao da je to jedna od aktivnosti koju sprovode ove zime u cilju što boljeg održavanja ulica. Novine iz tog preduzeća najavljuju i kada je riječ o efikasnijem uklanjanju divljih deponija. Taj veliki problem namjeravaju da riješe organizovanim odvozom kabastog otpada, koji će se odvijati prem planu za svaki dio grada. “Veliku teškoću pričinjava nam to što sugrađani ostavljaju krupni otpad pored kontejnera. To anulira trud naših zaposlenih, pa smo odlučili da posebnim traktorom tu vrstu smeća odvozimo redovno do deponije. Vjerujem da će to doprinijeti i boljem izgledu grada, naročito, tokom turističke sezone“, rekao je Bulatović.

Pored toga, u kaminone za odvoz smeća nedavno je ugrađen GPS sistem, što je, tvrdi, direktor, omogućilo dobijanje podatke o tome koliko redovno i kvalitetno vozači obavljaju posao.

Bonus video: