Učenici OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" izložbom sakupljaju novac za sekcije

Na otvaranju je Danijela Stešević, vanredni profesor na UCG, rrekla da “kroz svoje likovne radove, ovi mladi I talentovani umjetnici slave planetu i život koji na njoj buja. I pokazuju ga u svoj raskoši njegovih oblika boja I poručuju da je jedinstven, neprocjenjivo vrijedan, te ga treba čuvati…."
121 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2016. 10:42h

U holu škole OŠ ”Božidar Vuković Podgoričanin" sinoć je otvorena likovna izložba Amara Bibuljice, Elise Šabotić I Aide Bonović pod nazivom "Neraskidivo jedinstvo".

Izložba nosi takav naziv je su u životnom prostoru različite vrste živih bića, nežive materije i energije povezane su tako da čine neraskidivo jednistvo. Upravo ta veza živih bića i nežive prirode čini planetu Zemlju jedinstavenom u Sunčevom sistemu, rekla je učiteljica Dragica Vukčević,koja je sa koleginicom Ivanom Babić inicijator i organizator.

Izložba je bila donatorskog karaktera, a prikupljena sredstva će biti usmjerena likovnoj i ekološkoj sekciji.

Na otvaranju je Danijela Stešević, vanredni profesor na UCG, rrekla da “kroz svoje likovne radove, ovi mladi I talentovani umjetnici slave planetu i život koji na njoj buja. I pokazuju ga u svoj raskoši njegovih oblika boja I poručuju da je jedinstven, neprocjenjivo vrijedan, te ga treba čuvati….”

Ovi talentovani učenici svojim radovima otvaraju neka od najznačajnijih i najzagonetnijih ekoloških pitanja: kako se živa bića prilagođavaju i preživljavaju u prostoru, kako život opstaje u vremenu i da li će čovjek zagađujući svoju životnu sredinu i ugoržavajući druge vrste ugroziti i sopstveni opstanak na planeti.

Cilj izložbe je da se pošalju jasne poruke u cilju zaštite vrsta u njihovom prirodnom staništu i sagledavanju uloge čovjeka u poremećaju ekološke ravnoteže.

Galerija

Bonus video: