Bokeški forum: Nad Bokom se nastavlja ekonomski i ekološki genocid

"Odgovornost za ovo nedjelo pored zakupaca snosi JP "Morsko dobro", koje je još jednom pokazalo maćehinski odnos prema "nevjesti Jadrana"
74 pregleda 5 komentar(a)
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Ažurirano: 25.05.2016. 19:02h

Nad Bokom se nastavlja ekonomski i ekološki genocid, a posljednji primjer jeste surovo zatrpavanje i povećavanje iskoristive površine plaža krečnim moračkim pijeskom, kamenjem i zemljom, a sve pod pitkim nazivom “sezonsko prihranjivanje plaža”, saopšteno je iz Bokeškog foruma.

"Za nas iz Boke, ovo je tragedija, a za ljude koji sve posmatraju sa strane i koji u Boku dolaze zbog onog što je ona bila i prije više decenija, tragikomedija. Odgovornost za ovo nedjelo pored zakupaca snosi JP "Morsko dobro", koje je još jednom pokazalo maćehinski odnos prema "nevjesti Jadrana". Postupci ljudi iz HTP "Primorje" kao i lica koja su isto uradila na Ponti Seljanova predstavljaju ne samo djela za prekršaj, već i za krivično gonjenje. U vremenu u kojem se za novac sve može, a u kojem je domicilnom stanovništu ostalo da bude nijemi posmatrač surove zloupotrebe naše obale, Bokeški Forum ostaje dosljedan u svom stavu: JP „Morsko dobro“ ne smije više da postoji. Opštine same moraju da se staraju o obali koja je na njihovoj teritoriji. Jer, ukoliko „Morsko dobro“ bude opstalo i ostalo, neće opstati ni Boka ni Bokelji", navodi se u saopštenju Bokeškog foruma.

Bonus video: