Stanišić na potporni zid i pristupni put čeka od septembra

“Nikada me nije interesovala cijena oduzete zemlje već samo put i da se obezbijedi kuća. Nijesam se bunio ni kada su procjenjivači utvrdili da se ispred objekta nalazi livada, a da je prostor iza kuće dvorište“, kazao je Stanišić
193 pregleda 1 komentar(a)
Krnovo, Foto: Svetlana Mandić
Krnovo, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.05.2016. 19:15h

Pristup vikendici Nikšićanina Radenka Stanišića iz Gradačke Poljane od septembra je zbog probijanja puta preko Krnovske visoravni, gdje treba da budu izgrađene vjetroelektrane, onemogućen. Iako mu od septembra obećavaju gradnju potpornog zida i pristupni put još uvijek je sve ostalo samo na obećanjima.

„Tražio sam da mi se obezbijedi imanje i pristup vikendici. Sve je tada obećano ali do danas od toga nema ništa. Ivan Kadić, predstavnik izvođača, obećao je da će se sve biti završeno kada prođu mašinu i da će prvo da urade zid i put do kuće. Sve obećavaju ali ništa od toga“, kazao je Stanišić koji je odlučio da protiv firme „Krnovo green energy” podnese krivičnu prijavu.

“Nikada me nije interesovala cijena oduzete zemlje već samo put i da se obezbijedi kuća. Nijesam se bunio ni kada su procjenjivači utvrdili da se ispred objekta nalazi livada, a da je prostor iza kuće dvorište“, kazao je Stanišić.

Planirao je da nastavi radove oko bistijerne, koju je započeo prošle godine, ali nije u mogućnosti da doveze materijal.

„Kadić mi je obećao nekakav lift, pa pokretni most. Stotinu varijanti je bilo, ali ništa od toga. Trebao sam da dognam materijal oko vikendice i bistijerne koju sam počeo prošle godine da pravim, ali ne mogu. Da blokiram put ne mogu jer će me uhapsiti, tako da mi ostaje samo podnošenje krivične prijave“, kazao je Stanišić.

I vlasnici imanja u Gradačkoj Poljani i Ćeranića Gori, kojima još uvijek nije isplaćena oduzeta zemlja na Krnovskoj visoravni, mjesecima “muku muče” na dobiju novac koji im pripada. Najupornija je u tome bilaMiluša Đikanović koja je čak i blokirala radove tražeći isplatu novca za oduzetu zemlju, kao i promjenu zacrtane trase jer joj postojećom, kako tvrdi, krče imovinu. Od blokadaje odustalanakon što je izvođač radova, u prisustvu interventne jedinice, ušao u njeno imanje i nastavio radove.

„Krnovo Green Energy” je od Vlade tražila i dobila dodatnih šest mjeseci kako bi instalilara vjetrogeneratore i kao konačni rok je utvrđen 7.maj naredne godine do kada je investitor dužan da omogući početak rada VE Krnovo, pratećih objekata i infrastrukture i priključenja iste na elektroenergetski sistem.

Popović: Zid se gradi odmah nakon prolaska turbina

Luka Popović, advokat iz kancelarije “BDK advokati”, koja zastupa kompaniju “Krnovo green energy”, kazao je da će obećanje prema Stanišiu biti u najskorije vrijeme realizovano, ali da se do sada nije moglo zbog tehničkih razloga.

“Do sada to nije urađeno iz tehničkih razloga jer se čeka da tim putem prvo prođu turbine iz Bara pa da se uradi potporni zid. Investitor takođe namjerava da otkupi susjedne parcele koje se nalaze u blizini Stanišićeve vikendice kako bi napravili pristupni put do iste”, kazao je Popović “Vijestima”.

Bonus video: