Bar: Izvođač radova tvrdi da gradnja kolektora i vodovoda ide po planu

U Sutomoru su započeti i preliminarni radovi za podmorski ispust - odabrane su i ugovorene potrebne cijevi, a u toku su pregovori sa Lukom Bar za rentu prostora gdje bi one bile varene
80 pregleda 0 komentar(a)
Radovi JEdinstvo Užice, Foto: Radomir Petrić
Radovi JEdinstvo Užice, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.05.2016. 18:56h

Radovi na trećoj fazi projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali” idu prema planu, tvrdi izvođač - preduzeće Jedinstvo iz Užica.

Navode da su na crpnoj stanici Botun, u Sutomoru, u toku radovi na razbijanju stijena, iskopu za stanicu i odvozu materijala na deponiju.

“Urađen je iskop od oko 75 odsto od planiranog. Prije toga, geodetski je snimljen teren, obilježene su granice parcele, posječeno drveće i sitno rastinje na lokaciji pumpne stanice i izmješten elektrokabl koji je prolazio preko lokacije pumpne stanice”, kažu izvođači.

U Sutomoru su započeti i preliminarni radovi za podmorski ispust - odabrane su i ugovorene potrebne cijevi, a u toku su pregovori sa Lukom Bar za rentu prostora gdje bi one bile varene.

U barskom naselju Bjeliši je urađeno geodetsko obilježavanje trase fekalnog kolektora, dopremljeno 1.200 metara kanalizacionih cijevi, nabavljena potrebna armatura za izradu šahtova i započeta njihova izrada...

Sa preduzećem Željeznička infrastruktura u toku je usaglašavanje dijela trase cjevovoda paralelno sa željezničkom prugom i prolaska ispod nje. Na rezervoaru Šušanj 2 raščišćen je teren i izmješten stub rasvjete, nakon čega se pristupilo iskopnim radovima.

Bonus video: