Turiste ostavili bez kapi goriva

Grupa od 42 turista iz Italije doputovala je prije četiri dana svojim autobusom, preko budvanske turističke agencije “Globotour“, i smjestila se u elitnom petrovačkom hotelu “Vile Oliva“
31 komentar(a)
Petrovac, Foto: Shutterstock
Petrovac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.05.2016. 13:46h

Grupa italijanskih gostiju zatekla je juče ujutro autobus bez kapi benizina, nakon što su lopov(i) ispraznili rezervoar tokom noći.

Turisti su namjeravali da iz Petrovca krenu na izlet, kada je vođa grupe primijetio da je poklopac rezervoara bačen na asfalt.

Ubrzo je utvrđeno da je neko ukrao gorivo, zbog čega su se gosti nevoljno vratili u hotel.

Slučaj je prijavljen budvanskoj policiji.

Grupa od 42 turista iz Italije doputovala je prije četiri dana svojim autobusom, preko budvanske turističke agencije “Globotour“, i smjestila se u elitnom petrovačkom hotelu “Vile Oliva“.

Autobus je svih prethodnih dana bio parkiran na jedinom parkiralištu u gradu namijenjenom za turističke grupe - na Autobuskoj stanici, stotinak metara udaljenom od hotela.

Uglavnom sve turističke grupe koje autobusima dolaze u Petrovac koriste taj parking, koji se tokom ljetnjih mjeseci i plaća.

Autobuskom stanicom gazduje Atlas grupa.

Izvršni direktor “Vile Oliva“ Petar Rakčević kazao je da žali što su italijanski turisti doživjeli neprijatnost, i to ne njihovom krivicom.

“Oni su u našem hotelu smješteni četiri dana i odlaze danas. Nijesu imali nikakvih zamjerki, naprotiv. Nažalost, ne našim propustom, dogodila se ovakva situacija. Kako iz Crne Gore ne bi odlazili sa ružnim uspomenama, u dogovoru sa Turističkom organizacijom Budve, organizovali smo im gala večeru, sa kulturno-zabavnim programom u kome su učestvovali animatori i Kulturno-umjetničko društvo. Večera koja nije bila uključena u aranžman je poklon našega hotela, gdje smo im pripremli domaće specijalitete, a oni su mogli i da uživaju u neograničenoj degustaciji pića. Vjerujemo da smo uspjeli da zaborave na neprijatnost koju su doživjeli“, kazao je Rakčević.

Bonus video: