Đukanović čestitao Božić građanima katoličke vjeroispovijesti

"Sa razlogom smo ponosni na sklad multietničkog i multikonfesionalnog života u Crnoj Gori, na čemu nam čestita cijeli savremeni i razvijeni svijet“, navodi se u čestitki Đukanovića
432 pregleda 5 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 24.12.2018. 10:25h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Božić nadbiskupu barskom Rrok Gjonlleshaju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želju da praznik provedu u miru, ljubavi i blagostanju, sa porodicom i prijateljima.

On je uvjeren da će univerzalne poruke mira, praštanja i tolerancije svojstvene Božiću, biti putokaz za cijelo društvo, „da ono i ubuduće proklamuje i njeguje solidarnost i humanost kao vrijednosti koje baštinimo vjekovima“.

"Sa razlogom smo ponosni na sklad multietničkog i multikonfesionalnog života u Crnoj Gori, na čemu nam čestita cijeli savremeni i razvijeni svijet“, navodi se u čestitki.

Kako je rekao Đukanović, poseban doprinos takvom imidžu države, kao i dobrosusjedskim odnosima, u kontinuitetu nesumnjivo daje rimokatolička zajednica Crne Gore.

"Istorijski utemeljene prijateljske veze sa Svetom stolicom, dodatno osnažene aktuelnom saradnjom i uzajamnim uvažanjem i poštovanjem, daju nam pravo da vjerujemo u sve sadržajnije odnose države i rimokatoličke crkve na dobro Crne Gore kao istinske građanske države“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima , postignuća, naročito posmatrana od obnove nezavisnosti, podstrek su da se na temeljima sloge i čovjekoljublja, afirmiše prihvaćena evropska i evroatlantska stremljenja, ostvarujući tako osjetno poboljšanje kvaliteta života građana Crne Gore.

"Uz želje za zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, još jednom srdačno čestitam najradosniji hrišćanski praznik Božić“, zaključuje se u čestitki.

Bonus video: