Demokrate: Očekujemo da će nasilnici biti sankcionisani za njihovo nečovječno postupanje

"Mi smo svi nužno ljudi, a slučajno pripadnici ovog ili onog naroda, ove ili one nacionalnosti, stoga napad na mladog Roma, koji nikome nije predstavljao prijetnju, daleko je od onog čojstva i junaštva kojim se Crnogorci diče"
5 komentar(a)
prebijanje romskog mladića, Foto: Screenshot (Facebook)
prebijanje romskog mladića, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 19.05.2016. 10:54h

Demokratska Crna Gora najoštrije je osudila napade na mladog Roma u Podgorici, koji ne smije proći nekažnjeno, jer bi kako oni kažu zanemarivanje ovog, i sličnih nedjela, samo podstakla atmosfera netolerancije i nasilja, ali i produbio diskriminatorski odnos, socijalna, i etnička distanca većinske populacije prema romskoj manjini.

"Mi smo svi nužno ljudi, a slučajno pripadnici ovog ili onog naroda, ove ili one nacionalnosti, stoga napad na mladog Roma, koji nikome nije predstavljao prijetnju, daleko je od onog čojstva i junaštva kojim se Crnogorci diče." saopšteno je iz ove partije.

Oni su istakli da je poštovanje ljudskih i manjinskih prava za Demokratsku Crnu Goru je imperativ, a da je princip jednakosti za Demokrate je neprikosnoven, što kako kažu dokazuje i njihov Program " Pobjede, a ne podjele".

Da bi Crna Gora bila pravedna zemlja i društvo ravnopravnih i jednakih, dodaju Demokrate, svakom nasilju se mora oduprijeti, jer je iskorijenjivanje rasizma, netolerancije i zločina iz mržnje neophodno, kako bi se koračalo ka pobjedama, zajedničkim snagama.

"Očekujemo da će nasilnici odgovarati i da će njihovo nesavjesno i nečovječno postupanje biti adekvatno sankcionisano, a da će ovaj, i slični nemili događaji probuditi društvenu svijest i podstaći solidarnost među građanima, kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih nedjela" zaključeno je iz ove partije.

Bonus video: