Desetogodišnjica nezavisnosti u Podgorici: Pop koncert, trpeza, dijeliće knjige

Savković - Vukčević je kazala da će 20. maja, gradonačelnik Stijepović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević otvoriti Kuću fudbala na Starom aerodromu.
79 pregleda 9 komentar(a)
sa presa u KIC-u, Foto: Luka Zeković
sa presa u KIC-u, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.05.2016. 11:08h

Povodom obilježavanja desetogodišnjice od obnove nezavisnosti Crne Gore, Glavni grad i Gradske opštine Golubovci i Tuzi će organizovati niz manifestacija i događaja.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković Vukčević najavila je da će gradonačelnik Slavoljub Stijepović, između ostalog u petak u 20 časova svečano otkriti ploču sa nazivom Trg nezavisnosti, a u subotu pop koncert kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom.

Šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada Vladimir Rajčić kazao je da će kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom koncert početi pjesmom „Iskra vječnog plamena”.

“To je pjesma, koju povodom desetogodišnjice nezavisnosti pjeva Aleksandra Vojvodić Jovović, kantautora Slavena Knezovića. Nakon toga pjevaće Anita Popović, Bane Nedović i drugi pjevači, očekujemo i nastup benda koji nas je predstavljao na ovogodišnjoj Evroviziji - 'Higwaj'”, kazao je Rajčić.

On je istakao da su svi pjevači odlučili da bez nadoknade učestvuju u obilježavanju značajnog događaja. Savković Vukčević kazala je odgovarajući na pitanje „Vijesti” koliko će koštati proslava, „da su mnogi privrednici prepoznali značaj proslave i uključili se, ali i da je budžetom grada za ovu godinu planiran određen i iznos”.

Međutim, nije precizirala koliki je taj iznos.

Savković - Vukčević je kazala da će 20. maja, gradonačelnik Stijepović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević otvoriti Kuću fudbala na Starom aerodromu.

“Otvorićemo i fudbalski teren u Donjoj Gorici, Koma na Zlatici, crpnu stanicu Mareza 1, Dnevni centar u Bloku IX.. U subotu će između ostalog u Bokeškoj i Njegoševoj ulici biti organizovan nastup naših mladih umjetnika, a ugostitelji će pripremiti Crnogosrku trpezu. Takođe, tog dana ćemo dijeli i knjige građanima ”, najavila je Savković Vukčević.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice Tanja Popović kazala je da će u subotu organizovati cjelodnevni program, koji će početi u podne programom za najmlađe.

Predsjednici Gradske Opštine Golubovci i Tuzi, Dušan Radonjić i Abedin Adžović, takođe su najavili brojne manifestacije u tim sredinama i pozvali sve građane da dođu da zajedno sa njima obilježe značajan datum.

Bonus video: