Obuka na "Jadranu": Đaci odradili praksu na remontu školskog broda

„O brodu se najviše nauči dok je u remontu, jer je to izuzetna prilika da se upozna sistem funkcionisanja broda i upozna sa njegovim elementima“,vjeruje rofesor Risto Miranović Miranović
68 pregleda 2 komentar(a)
đaci na remontu, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
đaci na remontu, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 17.05.2016. 15:39h

Učenici Srednje pomorske škole u Kotoru, tokom cijelog aprila i prve polovine maja, odrađujući obavezni dio praktične nastave, pomagalo je u remontu školskog broda „Jadran“ MCG, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Brod Jadran na remontu u Jadranskom brodogradilištu Bijela nalazi se od septembru 2013, Jadran” kada je isplovio je iz svoje matične luke Tivat

“Pod budnim okom članova posade broda i uz njihove instrukcije, učenici su obavljali manje stručne poslove, poput šmirglanja i farbanja brodskih dijelova. To su odradili savjesno i temeljno, za šta su zaslužili najviše ocjene i od svojih „domaćina“ i od svojih profesora.Ovakav program praktične nastave odrađen je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Mornarice Vojske Crne Gore i Srednje pomorske škole iz Kotora”, saopšteno je iz Ministarstva.

„O brodu se najviše nauči dok je u remontu, jer je to izuzetna prilika da se upozna sistem funkcionisanja broda i upozna sa njegovim elementima“,vjeruje rofesor Risto Miranović Miranović.

Poručnik fregate, Đorđe Cvetičanin, kaže da je izuzetno zadovoljan načinom na koji su učenici prišli obavezama. On ističe da saradnja Mornarice i Srednje pomorske škole iz Kotora, koja je postojala i ranije, nikada nije bila intenzivna i korisna za đake kao ove godine.

Školski brod „Jadran“ ima stalnu posadu koju čine pet oficira, 25 podoficira i pet mornara.

Bonus video: