VIRUS ILI PROBLEM SA VODOM?

Veliki broj Tivćana tokom vikenda imao stomačne tegobe

Na lokalnom vodovodu u petak veče u Donjoj Lastvi je došlo do havarije kada je jedna građevinska mašina probila cijevi, pa dio Lastve i Seljanova više sati nije imao vodu. Ujutro kada se ona ponovno pojavila na česmama, bila je primjetno zamućenija i drugačijeg ukusa, ali direktor tivatskog Vodovoda Čedo Lukić tvrdi da je sve u redu
2 komentar(a)
Otrov, bol, stomak, Foto: Shutterstock
Otrov, bol, stomak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2019. 10:16h

Veliki broj Tivćana tokom vikenda imao je stomačne tegobe, dijareju, povraćanje i povišenu tjelesnu temperaturu. Prema podacima Doma zdravlja, tridesetak građana zatražilo je medicinsku pomoć i svi su dobili adekvatnu terapiju.

Dosta građana, prvenstveno sa područja Donje Lastve i Seljanova protekla dva dana „na svoju ruku“ kupovalo je ljekove za dijareju u ovdašnjim apotekama, a mještani su ubijeđeni da je uzrok njihovih uznenadnih tegoba voda iz gradskog vodovovodnog sistema koja je za vikend bila primjetno povećane mutnoće. Riječ je o vodi da lokalnog izvorišta Plavda u Lepetanima sa kojeg tivatski „Vodovod i kanalizacija“ snabdijeva sjeverni dio Tivta, dok se najveći dio ostaka opštine vodom napaja iz Regionalnog vodovoda.

Na lokalnom vodovodu u petak veče u Donjoj Lastvi je došlo do havarije kada je jedna građevinska mašina probila cijevi, pa dio Lastve i Seljanova više sati nije imao vodu. Ujutro kada se ona ponovno pojavila na česmama, bila je primjetno zamućenija i drugačijeg ukusa, ali direktor tivatskog Vodovoda Čedo Lukić tvrdi da je sve u redu.

„Voda sa Plavde je u redu – vršimo njeno redovno hlorisanje i kontrolu zamućenosti i saliniteta i sve je u granicama normale. Voda jeste malo zamućenija, ali je pitka i nije je potrebno ni prokuvavati“, kazao je danas „Vijestima“ Lukić. On je kazao da stomačni problemi koje su građani masovno imali tokom vikenda, nemaju veze sa vodom sa Plavde jer je po njegovim riječima, u pitanju virus, što po njemu, potvrđuje i činjenica da je oboljelih bilo i u drugim djelovima grada koji vodu dobijaju iz Regionalnog vodovoda.

Ditrektorica tivatskog Doma zdravlja dr Snežana Matijević koja će danas i zvanično preuzeti dužnmost gradonačelnice, rekla nam je da će od Instuita za javno zdravlje tražiti vanrednu kontrolu kvaliteta vode u gradskom vodovodnom sitemu. Inače, zvaničan uzrok zdravstvenih tegoba Tovana trebalo bi da se zna ubrzo, nakon nalaza epidemiologa koji je juče trebao da dođe u najmanji bokeljski grad.