Mreža žena DF: Svim srcem smo uz žene iz Rožaja

U saopštenju se dodaje da Demokratski front ne može pristati na silejdžijsko ponašanje državnih organa, koji se predstavljaju kao gospodari života i smrti, nad građankama koje samo traže svoja prava
7 komentar(a)
Rožaje protest majki, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Rožaje protest majki, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 14.05.2016. 17:31h

Žene Demokratskog fronta svim srcem staju uz žene iz Rožaja koje se bore da ostvare svoja zakonska prava na doživotnu nadoknadu za majke sa troje i više djece, saopšteno je iz ove partije.

"Radi podsjećanja, zvaničnici Zavoda za zapošljavanje saopštili su zainteresovanim majkama da je njihova evidencija uništena u nekom požaru i da zbog toga ne mogu da ostvare svoja prava zasnovana na zakonu. U namjeri da ih ucjenjuju i zaplaše, iz Bošnjačke stranke, koalicionog partnera DPS-a, majkama okupljenim ispred rožajskog Zavoda za zapošljavanje zaprijetili su da ukoliko nastave protest uopšte neće dobiti ove nadoknade", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Demokratski front ne može pristati na silejdžijsko ponašanje državnih organa, koji se predstavljaju kao gospodari života i smrti, nad građankama koje samo traže svoja prava.

"Majke iz Rožaja zaslužuju isti tretman kao i one iz drugih krajeva, tim prije jer dolaze iz jedne od najsiromašnijih opština Crne Gore. Ovakvo ponašanje lokalnih i republičkih silnika je još jedan dokaz tvrdnji DF-a da će uoči izbora vladajuća koalicija ovaj zakon pokušati da iskoristi za ucjenu i kupovinu glasova, tim prije što ističe vrijeme za kompletiranje dokumentacije za ostvarivanje doživotne nadoknade majkama. Žene i mladi Demokratskog fronta će svojim prisustvom podržati opravdane zahtjeve žena iz Rožaja koje su za ponedjeljak najavile protest ispred ministarstva za rad i socijalno staranje koji će početi u deset časova", zaključeno je u saopštenju mreže žena DF-a.

Bonus video: