Pobjednici Omladinska ekipa „Crveni krst 2“ i učenici Osnovne škole „Dušan Bojović“ iz Župe

Oni će predstavljati Nikšić na državnom takmičenju koje će krajem maja biti održano u Sutomoru
67 pregleda 0 komentar(a)
takmičenje prva pomoć, Foto: Svetlana Mandić
takmičenje prva pomoć, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.05.2016. 12:32h

Omladinska ekipa „Crveni krst 2“ i učenici Osnovne škole „Dušan Bojović“ iz Župe, pobjednici su opštinskog takmičenja iz prve pomoći koje je održano u kasarni „13.jul“ na Kapinom Polju, kod Nikšića.

Oni će predstavljati Nikšić na državnom takmičenju koje će krajem maja biti održano u Sutomoru.

Ekipu “Crveni krst 2” predstavljali su Bogdan Mijušković, Andrija Minić, Mirko Todorović, Slađana Bošković, Uroš Tepavčević i Vladan Todorović, dok je ekipa škole “Dušan Bojović” nastupila u sastavu Sara Kostić, Jovana Mušikić, Gordana Pindović, Miloš Ćipranić, Andrijana Radulović, Željka Milićević, Marijana Mirković i Jakša Kostić

Goran Damjanović, kordinator aktivnosti u Crvenom krstu, kazao je da se njihovi aktivisti trude da kroz kordinirane akcije tokom godine, djeci školskog uzrasta prenesu znanje iz prve pomoći.

“Cilj održavanja radionica i predavanja u Crvenom krstu je da djeca nauče osnove prve pomoći kako bi se, ukoliko im to zatreba, mogli snaći u raznim situacijama. Nažalost, ukidanjem predmeta prva pomoć u školama znanje kod djece iz te oblasti je manje. Nadamo se ipak napretku i upravo zato organizujemo radionice i ova takmičenja “, kazao je Damjanović.

Bonus video: