Vlada uzima osam poslovnih prostora u Podgorici

Kvadrati uzeti, jer je Glavni grad osnivač FK „Budućnost” i preduzeća „Parking servis”
3 komentar(a)
Gradski stadion, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Gradski stadion, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.05.2016. 14:39h

Zbog poreskog duga Fudbalskog kluba „Budućnost” od 625.135 eura i preduzeća „Parking servis” 508.661, Vlada je juče odobrila Ministarstvu finansija da od Glavnog grada ta potraživanja naplati sa osam poslovnih prostora.

Poslovni prostori se nalaze na Gradskom stadionu. Kako je navedeno, poreski dug za poreze i doprinose navedenih preduzeća, čiji je osnivač Glavni grad, toliko je iznosio 27. aprila.

“Ministarstvo finansija je od Uprave za imovinu zatražilo izvještaj o stanju navedenih nekretnina. Uprava je u svom izvještaju navela da su ponuđeni poslovni prostori na izuzetno dobroj lokaciji, pa su kao takvi pogodni za kancelarijsko poslovanje, navodi se u Informaciji o naplati poreskog duga.

Pored toga, istakli su, uz adekvatnu adaptaciju, nedovršenih poslovnih prostora, pružaju mogućnost za smještaj i rad različitih institucija.

“Procijenjena vrijednost poslovnih prostora je 1.358.856 eura. Komisija za naplatu poreskih potraživanja konstatovala je da će adaptaciju nedovršenih poslovnih prostora uraditi Glavni grad o svom trošku”, navodi se u Informaciji.

Komisija je ocijenila, kako piše, opravdanim da Ministarstvo finansija može zaključiti ugovor o plaćanju poreskog duga, nakon donošenja Odluke o prenosu prava raspolaganja na nepokretnosti i ispunjenja uslova propisanim Zakonom o lokalnoj samoupravi.

“U komunikaciji sa Glavnim gradom, dobili smo informaciju da su ponuđeni poslovni prostori po Odluci Skupštine Podgorice, bili dati na korišćenje sportskim savezima, te da je obaveza države da trajno riješi pitanje smještaja pomenutih saveza, jer su nacionalni”, piše u dokumentu.

Bonus video: