Svečanost u Medicinskoj školi: Proslavili 44. rođendan

“Četrdeset i četiri generacije medicinskih sestara i tehničara, uglednih profesora i uvaženih saradnika, kao i moji prethodnici, čine proebogatu istoriju ove ustanove na koju smo vrlo ponosni”, kazao je direktor Branimir Kostić
318 pregleda 1 komentar(a)
medicinska škola, Foto: Zoran Đurić
medicinska škola, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.05.2016. 11:30h

Medicinska škola obilježila je juče prigodnim programom 44 godine postojanja te ustanove.

“Četrdeset i četiri generacije medicinskih sestara i tehničara, uglednih profesora i uvaženih saradnika, kao i moji prethodnici, čine probogatu istoriju ove ustanove na koju smo vrlo ponosni”, kazao je direktor Branimir Kostić.

On je rekao da đkolu ove godine pohađa 1.225 učenika, na šest smjerova medicinske struke.

“Ekipa naše škole u takmičenju iz Prve pomoći je republički prvak i uskoro putuje na Evropsko prvenstvo u Ljubljanu. Dičimo se značajnim rezultatima naših đaka u odbojci, rukometu, karateu, tenisu, na recitatorskom, debatnom i svim drugim nadmetanjima”, kazao je Kostić.

On je rekao da kolektiv broji preko skoro stotinu redovnih i vanrednih profesora.

Nastavničko vijeće je za đaka generacije proglasilo Borislava Bardaka iz IV - f, najbolji učenik iz Đačkog doma je Marija Fatić iz II -j, a Marija Bajčeta iz IV - d nagrađena je za izuzetan odnos prema učenju i nastavi, jer za četiri godine nije imala opravdan ili neopravdan izostanak.

Najbolji učenici u školskoj 2015/16. su Bogdana Pantelić iz I-e, Milica Božović iz II-j, Alen Šuntić iz III-j, Borislav Bardak iz IV-f i Edita Mekić iz IV-b.

Bonus video: