Počeo probni rad postrojenja za preradu otpadnih voda za Tivat i Kotor

"Sve otpadne vode koje dolaze iz pravca Tivta i Kotora sada prolaze kroz PPOV i već od juče kvalitet vode koje se ispušta u zalivu Trašte je bolji i svakog dana će se popravljati do dostizanja kvaliteta otpadnih voda predviđenog radom PPOV"
114 pregleda 1 komentar(a)
Novosel i Stjepčević, Foto: Siniša Luković
Novosel i Stjepčević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.05.2016. 05:50h

Priključenjem na elektro-distributivnu mrežu preko nove trafostanice "Vodacom", stekli su se neophodni uslovi za početak probnog rada postrojenja za preradu otpadnih voda (PPOV) za Tivat i Kotor, saopštio je menadžer Opštine Tivat Zoran Petranović.

Prema njegovim riječima probni rad je započet 10. maja i tokom njega testiraće će se svi parametri značajni za budući rad PPOV.

Inače, ovo postrojenje sa najmodernijom tzv. SBR tehnologijom prečišćavanja otpadnih voda, vrijedno je 10,25 miliona eura, a kapaciteta je 75 hiljada tzv.ekvivalent-stanovnika.

"Dobijanjem neophodnih vrijednosti parametara i dozvola za rad, PPOV će uskoro započeti sa regularnim radom. Sve otpadne vode koje dolaze iz pravca Tivta i Kotora sada prolaze kroz PPOV i već od juče kvalitet vode koje se ispušta u zalivu Trašte je bolji i svakog dana će se popravljati do dostizanja kvaliteta otpadnih voda predviđenog radom PPOV", naglasio je Petranović dodajući da će do 25. maja biti završeno asfaltiranje dijela lokalnog puta Tivat-Radovići koji je proteklih mjeseci bio prekopan radi postavljanja elektro-kabla za napajanje PPOV.

Bonus video: