Bošković: Stručno obrazovanje budućnost razvoja preduzetništva

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je rekao da je taj resor prepoznao stručno obrazovanje kao jednu od karika obrazovanja sa najvećim potencijalom
1 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo obrazovanja
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo obrazovanja
Ažurirano: 12.05.2016. 17:50h

Srednje stručno obrazovanje je budućnost razvoja preduzetništva i male privrede u Crnoj Gori, poručio je ministar Predrag Bošković.

On je danas, u centru The Capital Plaza u Podgorici, otvorio Sajam stručnog obrazovanja čiji je cilj promocija te vrste obrazovanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je rekao da je taj resor prepoznao stručno obrazovanje kao jednu od karika obrazovanja sa najvećim potencijalom.

„Jedan od ciljeva uključivanja Ministarstva u organizaciju Sajma jeste da pokaže roditeljima i djeci koliko odličnih zanimanja nude naše srednje stručne škole u svojim obrazovnim programima. Srednje stručno obrazovanje je budućnost razvoja preduzetništva i male privrede u Crnoj Gori“, kazao je Bošković.

Direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković rekao je da se u okviru Reforme srednjeg stručnog obrazovanja u proteklih 12 godina radilo na poboljšanju kvaliteta te vrste obrazovanja.

Danas, kako je naveo, crnogorske škole ispunjavaju sve evropske standarde, na čijem će poboljšanju Centar i dalje raditi.

Milica Mitić, marketing menadžer The Capital Plaza iskazala je zadovoljstvo što će upravo u tom centru biti predstavljeno preko 40 stručnih zanimanja, i u ime domaćina Sajma zahvalila na posjeti.

„Sajam je bio prilika da se osnovci upoznaju sa stručnim zanimanjima i razgovaraju sa predstavnicima sektora i učenicima koji pohađaju stručne škole kako bi im se približile prednosti koje one nude“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

U toku Sajma dodijeljene su i brojne nagrade generalnog sponzora - Crnogorske komercijalne banke.

Vaučer od 100 EUR za najinovativniji štand dobila je Srednja elektrotehnička škola "Vaso Aligrudić" iz Podgorice, a nagradu iste vrijednosti za najbolje predstavljanje zanimanja dobila je Srednja ekonomska škola "Mirko Vešović", takođe iz Podgorice.

Vaučer od 200 EUR za najbolji sajamski nastup podijelile su Srednja likovna škola "Petar Lubarda" sa Cetinja i Škola za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" iz Podgorice.

Bonus video: