Bošković: Budvanska opština najviše pružila posvjetarima

Bošković je boravio u radnoj posjeti Budvi gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Srđom Popovićem i predstavnicima Sindikata prosvjete i Stambene zadruge Solidarno, sa kojima je obišao gradilište stambenog objekta za 146 stambenih jedinica za prosvjetne radnike Budve
94 pregleda 4 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Mps.gov.me
Predrag Bošković, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 11.05.2016. 20:16h

U Crnoj Gori nema opštine koja je više pružila prosvjetnim radnicima od budvanske, saopšteno je prilikom posjete ministra posvjete Predraga Boškovića toj opštini.

Bošković je danas boravio u radnoj posjeti Budvi gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Srđom Popovićem i predstavnicima Sindikata prosvjete i Stambene zadruge Solidarno, sa kojima je obišao gradilište stambenog objekta za 146 stambenih jedinica za prosvjetne radnike Budve.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je rekao da radovi napreduju planiranom dinamikom, i da je za nepunih godinu lamela jedan skoro završena, a postavljen je temelj i za drugu i treću.

"On je zahvalio Stambenoj zadruzi Solidarno i Opštini Budva na saradnji i izrazio zadovoljstvo što će budvanski prosvjetari uskoro moći da uživaju u svojim domovima“, kaže se u saopštenju.

Popović je kazao da nema opštine u Crnoj Gori koja je više pružila prosvjetnim radnicima od Opštine Budva.

On je poručio da će Opština i dalje nastaviti da pomaže, kako bi prosvjetni radnici što prije dobili krov nad glavom.

"Predsjednik Stambene zadruge Solidarno Zoran Stanišić obećao je prosvjetnim radnicima zadržavanje cijene kvadrata od 650 EUR, dodavši da se prilikom gradnje Stambena zadruga susrijeće sa različitim izazovima i izrazio nadu da će na njih odgovarati kao i do sada“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštinskog sindikata prosvjete Nikolaj Knežević iskazao je zadovoljstvo zbog toga što se radovi odvijaju po planu, i istakao odličnu saradnju sa Ministarstvom, Opštinom Sindikatom prosvjete.

Predsjednik Sindikata prosvjetnih radnika Zvonko Pavićević je rekao da će, uprkos specifičnosti terena, zgrada biti završena, i zahvalio Opštini Budva i Ministarstvu na pomoći, a prosvjetnim radnicima na strpljenju.

Bonus video: