Dnevni centar za djecu sa teškoćama u razvoju iz Igala seli u u Bijelu

Dnevni centar, već četvrtu godinu radi u objektu koji pripada Javnoj predškolskoj ustanovi "Naša radost", koju su oni ustupili na korišćenje opštini Herceg Novi
103 pregleda 0 komentar(a)
Dom Bijela, Foto: Slavica Kosić
Dom Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.05.2016. 16:56h

Dnevni centar za djecu sa smetnjema i teškoćama u razvoju biće otvoren u objektu Dječijeg doma Mladost u Bijeloj do početka naredne školske godine, najavila je ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

"Imajući u vidu da u Herceg Novom postoji problem sa prostorom i kapacitetima Dnevnog centra mi ovih dana pripremamo platformu, uređujemo prostorije u bjelskom domu i vrlo brzo ćemo primiti djecu sa smetnjama u razvoju. U okviru Doma to će biti zasebna cjelina, sa posebnim ulazom i prilazom koji im omogućava lakše kretanje", kazala Kovačević.

Ona je navela i da će nakon što bude otvoren Dnevni centar u Bijeloj u njemu moći da borave i djeca iz Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, koji sada radi u Igalu.

Dnevni centar, već četvrtu godinu radi u objektu koji pripada Javnoj predškolskoj ustanovi "Naša radost", koju su oni ustupili na korišćenje opštini Herceg Novi.

U dvoetažnom, adaptiranom objektu u Igalu od 135 kvadrata, boravi oko 20-ak štićenika. Zgrada je građena kao porodična kuća i zato je pokrenuta inicijativa da se novi objekat gradi u Sutorini, na mjestu gdje je nekada radila osnovna škola. Projekatna dokumentacija je završena.

"Znam da postoji inicijativa za izgradnju Dnevnog centra, ali on mora da bude smješten na bližoj lokaciji gradu, nego što je to Sutorina i sa svom potrebnom infrastrukturom. To mora da bude lokacija sa koje su djeci pristupačne sve moguće usluge", kazala je Kovačević.

Ona je kazala da je smještaj korisnika iz Dnevnog centra u Igalu u Dječiji dom Mladost prelazno rješenje.

"Lokalna samouprava imaće punu podršku Vlade i ministarstva, učestvovaćemo u izgradnji Dnevnog centra, samo treba da se dogovorimo oko finasija", poručila je Kovačević.

Bonus video: