Kovačević: Nisam dijelila ljude po partijskoj pripadnosti

"Nije bitno ko je ministar, važno je da sistem funkcioniše", rekla je Kovačević
0 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Slavica Kosić
Zorica Kovačević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.05.2016. 19:52h

Nikakvih zloupotreba nije bilo i dok sam bila na čelu ovog ministarstva nisam dijelila ljude po partijskoj pripadnosti, niti sam se time bavila. Očekujem da i novi ministar nastavi isti proces i započete projekte, kazala je Zorica Kovačević ministarka rada i socijalnog staranja u Herceg Novom gdje je prisustvovala proslavi 70 godina rada Dječijeg doma mladost Bijela.

"Potpuno sam saglasna da u u okviru tog posla kontroliše da li u sistema socijalne i dječije zaštite ima zloupotreba. Odgovaram za sve što sam radila proteklu godinu", kazala je Kovačević, uz tvrdnju da u tom periodu nije bilo propusta.

Ona je istakla da će novi ministar rada i socijalnog staranja morati da sprovodi politiku Vlade i resornog ministarstva.

"Vjerujem da će novi ministar, koliko ga poznajem, nastaviti započete projekte i reformske procese, koje radimo sa našim međunarodnim partnerima", kazala je Kovačević i podsjetila da je započeta gradnja Dnevnih centara u Rožajima, Danilovgradu, Kotoru, Herceg Novom, Budvi, Tivtu.

Kovačević je poručila da će se potruditi da bude na raspolaganju novom ministru "dok on ocijeni da mu je to potrebno".

"Nije bitno ko je ministar, važno je da sistem funkcioniše", rekla je Kovačević.

Kanidat Građanskog pokreta URA za novog ministra rada i socijalnog staranja u Vladi izbornog povjerenja je pravni kordinator Centra za građansko obrazovanje Boris Marić.

Bolja naplata poreskog duga za isplatu naknada majkama

Kovačević je naglasila da bi trebalo da stvoriti uslove za bolju naplatu poreskog duga, kako bi se od tih sredstva isplatile nakande majkama sa troje i više djece.

Ona je kazala da sredstava ima za još nekoliko mjeseci i da za sada isplate idu redovno. Objasnila da je druga opcija zaduženje i rebalans budžeta. Riječ je o nedostajućih 30 miliona eura.

"Sredstava za ostale aktivnosti ima dovoljno, to smo to vrlo dobro planirali", poručila je Kovačević.

Kovačević je navela da u Crnoj Gori 14.000 građana prima nadoknadu na ime tuđe njege i pomoći, 10.000 je korisnika materijalnog obezbjeđenja, 2.000 roditelja sa ličnom invalidninom i oko 25.000 majki sa nadoknadama.

"Ako tome dodamo i članove porodica, znači da se naše ministarsvo bavi sa 200.000 građana u Crnoj Gori. To je velika odgovornost", kazala je Kovačević.

Bonus video: