100 novih sadnica na Ćemovskom: Ekološka lekcija za sve generacije

U zelenoj akciji učestvovalo je 40 zaposlenih sa djecom, uprave kompanija i opštine, glumica Dubravka Drakić, predstavnici košarkaškog kluba “Budućnost” i druge javne ličnosti, kako bi podržali sugrađane i institucije koji brinu o okolini
290 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2016. 13:26h

Podgorički park Ćemovsko polje bogatiji je za 100 novih sadnica javora, jasena i čempresa, nakon akcije ozelenjavanja koju su organizovali Hemofarm, Hemomont i Hemofarm Fondacija u partnerstvu sa Glavnim gradom.

U zelenoj akciji učestvovalo je 40 zaposlenih sa djecom, uprave kompanija i opštine, glumica Dubravka Drakić, predstavnici košarkaškog kluba “Budućnost” i druge javne ličnosti, kako bi podržali sugrađane i institucije koji brinu o okolini.

Teren su prethodno pripremili radnici JKP “Zelenilo”, a prve sadnice zasadili su izvršna direktorica Hemomonta Snežana Perović, generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger i gradonačenik Podgorice Slavoljub Stijepović.

"Ekološku opredeljenost potvrđujemo u svim segmentima proizvodnje, pakovanja i isporuke ljekova, ali i intenzivnim radom na zahtjevnom projektu izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Hemomont je dokazao da može da bude pionir i pokretač nove industrije i vjerujem da može biti i jedan od generatora aktivnosti usmjerenih na edukaciju i jačanje svijesti o neminovnosti odgovornog odnosa prema prirodi, jer nam uzvraća onako kako se prema njoj ophodimo,“ navela je Perović.

Direktor Hemofarma Ronald Seeliger zahvalio se učesnicima zelene akcije koji su, kako je slikovito opisao, posadili „mlada pluća“ grada i udahnuli novu snagu Podgorici.

„Planetu nismo naslijedili od predaka, nego smo je pozajmili od potomaka. Stoga je sadnja i ovih 100 stabala naš skroman način da doprinesemo budućnosti. Ova „očigledna nastava“ je najdragocjenija ekološka lekcija. Siguran sam da će i za djecu ovaj dan postati draga uspomena koje će se sjećati svim srcem", rekao je Seeliger.

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović je kazao da je ozelenjavanje Ćemovskog samo još jedna u nizu realizovanih aktivnosti koje gradsku upravu, kroz partnerstva sa građanima, uspješnimm kompanijama i privrednim subjektima, čine prepoznatljivim i efikasnim servisom građana.

On je dodao da je na taj način poslata zajednička poruka o potrebi i neophodnosti zasađivanja što većeg broja novih stabala drveća, koja su pluća svakog grada, i dat je veliki doprinos jačanju svijesti građana o zaštiti i očuvanju sredine u kojoj žive.

Galerija

Bonus video: