Dani Vita Nikolića: Nagrađeni najbolji učesnici konkursa

Nagrađeni učenici dobili su knjige Maksima Vujačića – Monografija o Nikšiću i knjige o Vitu Nikoliću
162 pregleda 0 komentar(a)
konkurs, Dani Vita Nikolića, Foto: Svetlana Mandić
konkurs, Dani Vita Nikolića, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.05.2016. 13:16h

Od preko 150 radova, koliko je pristiglo na konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Crne Gore na teme “Pismo mojoj učiteljici” i “Mojim vršnjacima” žiri je izabrao po deset najboljih. Dušan Govedarica, član žirija konkursa koji je organizovan u sklopu manifestacije “Dani Vita Nikolića”, koju organizuju NVO Alijansa za kulturu, ekologiju, ljudska prava “CEHRA” i Fondacija “Ćano Koprivica”, odao je priznanje mladim poetama što su odlučili da druguju sa stihovima i obećao pomoć starijih kolega.

Nagrađeni srednjoškolci koji su poslali radove na temu “Mojim vršjacima” su Amina Kuč i Dženan Kajević, učenici rožajske gimnazija “30 septembar”, Sara Raičević iz nikšićke Prve srednje stručne škole, Milica Maslovarić, učenica Gimnazija “Panto Mališić” iz Berane, Dimitrije Vlahović i Sonja Milatović, iz Gimnazije “Stojan Cerović” iz Nikšića, Svetlana Jovanović, učenica Srednje elektro– ekonomske škole iz Bijelog Polja, Jelena Karadžić i Nikoleta Petković, iz Ekonomsko- ugostiteljske škole iz Nikšić, i Marija Vušanović iz podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović”.

U kategoriji osnovaca najuspješnije poete su Milena Bogetić učenica “Ratko Žarić” iz Nikšića, Sara Vukmarković i Staša Lekić, iz škole “Anto Đedović” iz Bara, Olgica Rašović iz podgoričke škole “Oktoih”, Vanja Petrani iz škole “Milija Nikčević” iz Nikšića, Sara Vulanović i Katarina Golović, učenice “Mileva Lajović- Lalatović” iz Nikšića, Slavko Ivanović i Iva Moškov , iz kotorske škole “Njegoš” i Kristina Mrkić, iz škole “Vuk Karadžić” iz Podgorice

Nagrađeni učenici dobili su knjige Maksima Vujačića – Monografija o Nikšiću i knjige o Vitu Nikoliću.

U sklopu pomenute manifestacije otvorena je i izložba rukotvorina radionice “Bajun tajni” pod nazivom “ U sjećanju na Vita – Vitu u čast” . Branka Škuletić, predsjednica Udruženja paraplegičara Nikšić, zahvalila se organizatorima što su dozvolili da osobe sa invaliditetom daju skromni doprinos manifestaciji i pokažu svoju kreativnost.

„Organizatoru se posebno zahvaljujem i stavljam akcenat na to što su nam pokazali da poštuju različitost“, kazala je Škuletić.

Organizatori manifestacije su predstavnicima škola čiji učenici su učestvovali na pomenutim konkursima uručili zahvalnice, a specijalno priznanje je uručeno Udruženju paraplagićara

U muzičkom dijelu programa učestvovao je hor muzičke škole “Dara Čokorilo” iz Nikšića.

Bonus video: