Podgorica: Opet propao tender za pozorište

omisija za otvaranje i vrednovanje ponuda je sačinila Zapisnik o pregledu, ocjeni i vrednovanju ponuda od četvrtog maja 2015. i konstatovala da nije bilo ispravnih ponuda”
104 pregleda 1 komentar(a)
Podgorica pozorište, Foto: Zoran Đurić
Podgorica pozorište, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.05.2016. 14:54h

Agencija za izgradnju i razvoj obustavila je tender za izgradnju zgrade Gradskog pozorišta.

U rješenju je navedeno da je postupak obustavljen jer nije dostavljena nijedna ispravna ponuda.

„Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda je sačinila Zapisnik o pregledu, ocjeni i vrednovanju ponuda od četvrtog maja 2015. i konstatovala da nije bilo ispravnih ponuda”, navodi se u obrazloženju rješenja.

Na peti tender za gradnju Gradskog pozorišta javilo se pet ponuđača - tri konzorcijuma, „Condor company“ iz Budve, „Televex elektro“, „Nova energija“ i „Indel inženjering“ iz Podgorice, konzorcijum „Toškovići“ i „Simes inženjering“ sa sjedištima u Podgorici, kao i konzorcijum „Cijevna komerc“, „Grijanje“ i „Geonana“.

Kao samostalni ponuđači prijavile su se dvije kompanije „Unipred“ iz Bijelog Polja i „Bombeton“ sa Cetinja.

Prethodni tender za izgradnju Gradskog pozorišta, vrijedan 4,2 miliona eura, raspisan 29. decembra prošle godine, Agencija je obustavila, jer je žalba ocijenjena kao osnovana.

Agencija je prvi tender za izgradnju pozorišta raspisala prije pet godina, odnosno 22. septembra 2011. godine.

Drugi tender bio je u avgustu 2012. godine, treći 25. novembra 2013. godine. Četvrti javni poziv bio je raspisan 21. jula prošle godine.

Izgradnja nove zgrade Gradskog pozorišta pominje se skoro deceniju.

Nakon nekoliko opcija za izgradnju je određena lokacija nekadašnjeg bioskopa „Kino kultura“, koje je zbog toga razloga srušeno. Glavni grad je pokušao da proda zgradu na uglu Njegoševe i Bokeške ulice, u kojoj je pozorište podstanar, a novac da uloži u izgradnju, ali je i to bilo neuspješno.

Bonus video: