Herceg Novi: Otvoren međunarodni festival vina i gastronomije

Ugostitelji, predstavnici kompanija i svi ljubitelji vina imaće danas i sjutra priliku da u Gradskoj kafani probaju brojna vina 26 vinarija, kao i druge gastronomske proizvode vrhunskog kvaliteta
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2016. 14:27h

Drugi međunarodni "NTC festival vina i gastronomije” koji je počeo danas u Herceg Novom okupio je 40 izlagača iz Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Francuske, Italije, Austrije, Holandije, Španije i Rusije.

"Kažu da nijedna biljka nema tako bogatu istoriju kao vinova loza. Ona je ponekad značila i simbol opstanka na posnom, krševitom tlu. Tome su naši ljudi znali da se posvete i na taj način obezbjede svoju egzistenciju. Gajenje vina i uopšte gastronomija uvijek su činili specifičnom kulturu jednog naroda, a njima se i danas sve intenzivnije bavi i nauka, u cilju unapređenja i razvoja društva uopšte", kazala je otvarajući festival predsjednica Opštine Nataša Aćimović.

Ugostitelji, predstavnici kompanija i svi ljubitelji vina imaće danas i sjutra priliku da u Gradskoj kafani probaju brojna vina 26 vinarija, kao i druge gastronomske proizvode vrhunskog kvaliteta.

Manifestacija je organizovaqna u sardnji kompanija NTC, Lighthouse of Montenegro i Turističke organizacije Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: