Bošković sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata: Dogovoreno da 2019. bude godina dijaloga

493 pregleda 0 komentar(a)
Bošković (arhiva), Foto: Filip Roganović
Bošković (arhiva), Foto: Filip Roganović

Ministar odbrane, Predrag Bošković razgovarao je danas sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata, Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) i Sindikata Vojske Crne Gore, na temu poboljšanja socijalnog statusa zaposlenih u VCG i MO.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na sastanku je dogovoreno da 2019. godina bude godina socijalnog dijaloga, uz punu podršku projektima koje je pokrenulo ministarstvo u rješavanju statusnih I socijalnih potreba zaposlenih u VCG i MO.

"Ministarstvo će i u narednoj godini opredijeliti značajna sredstva za pomoć u radu oba sindikata i za rješavanje socijalne problematike svih zaposlenih, kako kroz rad stambene zadruge "Odbrana", tako i kroz direktne pomoći zaposlenima", stoji u saopštenju ministarstva.

Konstatovano je da socijalni dijalog koji je, pogotovo sa SOVCG, bio opterećen, nema alternativu, te da stoga mora biti dodatno unaprijeđen, u interesu zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu.

Bošković je, kako se navodi, uvažio zahtjeve oba reprezentativna sindikata, ističući da današnjim sastankom Ministarstvo odbrane pokazuje da je odgovoran socijalni partner.

Njegovi sagovornici su, dodaju iz ministarstva, iskazali punu spremnost da budu kvalitetan partner u pravcu poboljšanja socijalnog statusa zaposlenih.

Na sastanku je Sindikat Vojske Crne Gore predstavljala Snežana Džankić, a SOVCG Zdravko Kasalica, Goran Dragišić i Milorad Ivanović.

Bonus video: