"Porto Budva" na tri metra od vrtića: Žalite se, a godinama glasate DPS

"Uvažena gospođo direktorice vrtića Šaranović ,inače članice DPS-a, po Planu vrtića nema na toj lokaciji, tu je urbanistička parcela i ucrtana je kula, tako da žaliti se danas kada bageri već rade je ne samo uzalud nego vrijeđa nas ostale koji smo se godinama borili protiv toga zla i izgarali da se Plan obori"
98 pregleda 13 komentar(a)
Porto Budva, Foto: Vuk Lajović
Porto Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.05.2016. 14:34h

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore okrivio je isključivo Demokratsku partiju socijalista za stanje u kojem se trenutno urbanistički nalazi uži centar Budve, a što je sada svima postalo jasno kada se gradilište luksuznog kompleksa "Porto Budva" primaklo na tri metra od spavaonice jaslica gradskog vrtića.

Reagujući na vapaje direktorice vrtića JPU "Ljubice V. Jovanović Maše", te brojnih građana, lider budvanskih Demokrata, Dragan Krapović, podsjetio je sve na građansku inicijativu koju je sa još nekoliko građana pokrenuo o obaranju DUP "Budva centar", koji je obesmilio DPS na čelu sa Borom Lazovićem i Srđom Popovićem.

Opština Budva je još prije šest godina prodala veliki zemljišni kompleks od 3.700 kvadrata tadašnjem lideru DPS Boru Lazoviću u centru Budve, skrivajući činjenicu da je prodala i dio dvorišta vrtića i javnu stazu. Tek kad je Lazović prodao parcelu koovskom graditelju, koji je po važećem planskom dokumentu dobio građevinsku dozvolu, te počeo ograđivanje parcele kakoko bi započeo gradnju "Porto Budva", svima je postalo jasno kakve su odluke donosile vlasti DPS- SDP.

"Ovih dana smo svjedoci zgražavanja i negodovanja povodom početka gradnje ogromne zgradurine pored vrtića u centru Budve. Svi se žale na gradnju i direktorica vrtića i neki budvonostalgičari na društvenim mrežama i vlasnici nekih hotela i turistički radnici… Svi se žale, a niko da kaže kako smo došli do ovoga danas, do ove katastrofe. Sve je to u Planu gospodo, u Planu koji su donijeli oni isti koje vi i dalje podržavate. Plan je donio DPS, na stranu to što su imali pomoć i od drugih partija, na stranu i to što je obrađivač Plana korumpiran kao i oni, ipak krivica u Budvi ima samo jedno ime - i to je DPS", kazao je Krapović.

On je podsjetio da je prije nekoliko godina sam sa još nekoliko ljudi pokrenuo građansku inicijativu za obaranje DUP-a "Budva-Centar".

"Tada smo još mogli nešto da spasemo. Tada je u Skupštini Opštine Budva na čijem je čelu i tada bio gospodin Boro Lazović od strane DPS-a podnešen i izglasan amandman na Inicijativu, amandman koji je potpuno obesmislio istu i spriječio da Plan “padne” i da se spasimo ovoga ludila i haosa. Istini za volju, na dan glasanja se nije pojavilo ni nekoliko odbornika opozicije, vjerovatno za svaki slučaj ako ko iz vladajuće koalicije “kiksne” i glasa protiv Plana. Da se ne zaboravi, amandman je podnio imenom i prezimenom gospodin Srđa Popović, tada šef odborničke grupe DPS-a, a danas, nelegitimni predsjednik opštine Budva. Iza tog sramnog amandmana su stali svi odbornici DPS-a, odbornici SDP-a, tadašnji predsjednik opštine gospodin Lazar Rađenović, tadašnja i sadašnja načelnica urbanizma Danijela Marotić, tako da su svi oni imenom i prezimenom krivi za ovo što danas imamo", naglaiso je Krapović.

On je dodao das u svi oni glasali u nekoliko navrata za kompletiranje urbanističke parcele i tako omogućili gradnju pored vrtića.

"Uvažena gospođo direktorice vrtića Šaranović ,inače članice DPS-a, po Planu vrtića nema na toj lokaciji, tu je urbanistička parcela i ucrtana je kula, tako da žaliti se danas kada bageri već rade je ne samo uzalud nego vrijeđa nas ostale koji smo se godinama borili protiv toga zla i izgarali da se Plan obori, dok su oni koje ste podržavali i podržavate danas sa osmijehom to sve sprovodili i aminovali. Ponovo kažem, krivica u Budvi ima jedno ime, i to je DPS, a da bi Budva išla dalje, mora neko da snosi odgovornost za ovo do sada, kako političku odgovornost, tako i krivičnu. Tako će i biti ako ima Budve i Budvana, mada kada razmislim još jednom možda i neće, možda zaključe Sporazum o priznanju krivice", zaključio je Krpović.

Bonus video: