Danas u Vijestima: Mank prodao Porto za 200 miliona eura?, Hodnike knjižili kao poslovne prostore

Istražitelji će utvrditi da li je Opština Budva oštećena za više miliona eura, prilikom raspodjele i knjiženja poslovnog prostora i zemljišta u TQ Plazi i parceli na kojoj je izgrađen taj kompleks
0 komentar(a)
Naslovna 3. maj, Foto: Vijesti
Naslovna 3. maj, Foto: Vijesti
Ažurirano: 03.05.2016. 05:34h

U današnjim "Vijestima" čitajte:

  • Mank prodao Porto za 200 miliona eura

Vodeći kanadski dnevni list „Globe and Mail“ potvrdio je pisanje „Vijesti“ da kanadski biznismen Piter Mank, prodaje svoju posljednju veliku investiciju - luksuzni nautički centar Porto Montenegro u Tivtu, državnom investicionom fondu Investment Coproration of Dubai (ICD) iz Dubaija.

  • Hodnike knjižili kao poslovne prostore

Istražitelji će utvrditi da li je Opština Budva oštećena za više miliona eura, prilikom raspodjele i knjiženja poslovnog prostora i zemljišta u TQ Plazi i parceli na kojoj je izgrađen taj kompleks.

  • Napadi, pritisci i podjele još traju

Neriješeni slučajevi napada na novinare, finansijski i politički pritisci i duboko polarizovana medijska scena samo su neki od problema sa kojima Crna Gora i ove godine dočekuje 3. maj - Svjetski dan slobode medija.

  • Zašto ropski slušate moćnije od sebe

Crna Gora će, samo zbog pogrešnog korišćenja obale, ne računajući dosadašnje gubitke, u svakoj narednoj godini gubiti bar po milijardu eura, a dijete koje se sada rodi će tokom života izgubiti 100 hiljada eura. To je, u otvorenom pismu ministru održivog razvoja i turizma Branimiru Gvozdenoviću, ocijenio poznati crnogorski naučnik Dragan S. Hajduković.

  • Čika Đorđije još bije svoje bitke

Izdavanje dozvole za postavljanje spomenika najstarijem Beranselcu i simbolu građanskog aktivizma, preminulom Đorđiju Tomoviću nije u nadležnosti lokalne uprave, već Ministarstva kulture. To je suština odgovora koji je poslije mjesec dana stigao rukovodstvu Mjesne zajednice Beranselo.

  • Selo živi kad ima put, vodu i struju

Po završetku Drugog svjetskog rata Nikšić je imao oko 4.000 stanovnika, a Banjani hiljadu više, kaže predsjednik Mjesne zajednice Crni Kuk Veljko Milović.

Bonus video: