Danas u Vijestima: Ko bi to da opet plaši manjine četnicima?, Hoće li država kazniti zločin?

Čitajte kolumnu Šerba Rastodera: “Dvije riječi: da i ne”
5 komentar(a)
Naslovna 2. maj, Foto: Vijesti online
Naslovna 2. maj, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 02.05.2016. 05:34h

U "Vijestima" za 2. maj čitajte:

  • Ko bi to da opet plaši manjine četnicima?

Funkcioner SDP-a Džavid Šabović kazao je da registracija Ravnogorskog pokreta od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, na čijem se čelu nalazi Duško Marković, znači da se svi zločini tog pokreta iz Drugog svjetskog rata ozakonjuju i da se ovim potezom manjinskim narodima dodatno utjeruje strah.

  • Jedino su zaradile uprave fondova

Moglo se uraditi bolje da nije bilo fondova, jer bi građanin sam bio odgovoran za svoj izbor. Ovako ostaje utisak prevare, da su fondovi izigrali povjerenje građana, kazao je za “Vijesti” bivši potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku iz perioda priprema masovne vaučerske privatizacije (MVP) Predrag Drecun na pitanje kako sada nakon 15 godina ocjenjuje učinak ove privatizacije.

  • Hoće li država kazniti zločin?

Za onoga ko prvi put ulazi u Solanu, prizor je sablasan.

  • Tužilaštvo čeka vještačenje dokaza

Tužilaštvo još nije stavilo tačku na istragu o tome da li je navodni narkobos Darko Šarić imao telefonsku komunikaciju sa bivšim premijerom Igorom Lukšićem i bivšim ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom.

  • Nisu tražili da mu sud oduzme pasoš

Tužilaštvo vjeruje Milošu Maroviću da će do kraja postupka u kom je priznao krivicu biti dostupan pravosudnim organima i nije tražilo da mu se oduzmu dokumenta.

  • Čitajte kolumnu Šerba Rastodera: “Dvije riječi: da i ne”.

Bonus video: