Arapi preuzimaju Porto Montenegro; Opozicija dobija mjesto Vukice Jelić...

1 komentar(a)
Naslovna 30.4 i 1.5., Foto: Vijesti
Naslovna 30.4 i 1.5., Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.04.2016. 06:30h

U prazničnom dvobroju "Vijesti" pročitajte:

  • Arapi preuzimaju Porto Montenegro

Novi vlasnik luksuznog nautičko-turističkog kompleksa i marine za megajahte Porto Montenegro u Tivtu je državni investicioni fond Dubaija - Investment Corporation of Dubai (ICD), saznaju „Vijesti“ od više izvora u crnogorskoj Vladi.

  • Opoziciji mjesto Vukice Jelić?

Sporazumom o fer i slobodnim izborima predviđeno je da opozicija dobije rukovodeće mjesto u Zavodu za zapošljavanje (ZZZ), što znači da će direktorica te institucije Vukica Jelić, najvjerovatnije biti smijenjena.

  • Pažin ćuti o podršci za Vujanovićeve oproste

Ministarstvo pravde snosi veliki dio odgovornosti u odlukama o pomilovanju predsjednika Filipa Vujanovića, po čemu je prvi u regionu, smatraju u Centru za građansko obrazovanje (CGO).

  • Spremni na svaki scenario

Demokratski front će protest sa ulica glavnog grada preseliti u skupštinsku salu kada se u srijedu bude odlučivalo o leks specijalisu, sastavu nove vlade i smjeni šefa Skupštine Ranka Krivokapića, poručio je juče jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

  • Javna uprava nije dovoljno efikasna

Selektivna implementacija zakona, nedovoljna efikasnost državne uprave i lokalnih samouprava, kao i prisustvo sivog tržišta, tj. nelojalne konkurencije, ključni su izazovi sa kojima suočavaju članovi Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, ocijenila je predsjednica tog udruženja Katarina Bulatović.

  • Ljudi će se iseliti jer nemaju posao

U bivšim jugoslovenskim republikama, izuzev Slovenije, socijalni problemi nijesu glavna tema već 20-30 godina, zbog čega su migracije neminovne, smatra stručnjak Instituta za međunarodne evropske studije iz Beča Vladimir Gligorov.

  • Vraćaju smjerove nakon 14 godina

Društveno-jezički i prirodno-matematički smjer ponovo će biti vraćeni u crnogorske gimnazije, a novina će biti i sportski smjer.

  • Nafta i elektrane donijele bi štetu

Crna Gora mora da odustane od planova za istraživanje nafte i gasa i dobro razmisli kakve bi štete donijela izgradnja hidroelektrana na Morači i Drugog bloka Termoelektrane, planiranih na osnovu studija urađenih bez adekvatne baze podataka, istraživanja i razmatranja alternativnih rješenja.

Daka kupio hotel Admiral od Rusa

Nikšićki biznismen Miodrag-Daka Davidović kupio je hotel “Admiral“ u Budvi od ruske “Metropol grupe”.

  • Još osam "fudbalera" na optuženičkoj klupi?

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet za davanje lažnog iskaza protiv novih osam svjedoka, koji su lagali da su sa Ivanom Buškovićem igrali fudbal, u noći kada je, prije četiri godine, napadnuta novinarka “Vijesti” Olivera Lakić.

  • Nagodbe ne "idu" iz tužilaštva

Specijalno tužilaštvo još nije dostavilo Višem sudu sporazume o priznanju krivice koje su potpisali sa Budvanima Milošem Marovićem i Lazarom Rađenovićem, jer za to još nema zakonskih uslova.

  • Mafija snimala I zumirala?

Kotorski “kamermani” koji su mjesecima nezakonito nadgledali ko ulazi, izlazi i kreće se tim gradom, za to su koristili PTZ kamere visoke rezolucije.

  • Bez dozvole nećete na Taru

Inspektori i policija neće ubuduće dozvoljavati da rafteri bez dozvole za rad splavare Tarom.

  • Duklja zaslužuje bolji tretman

Ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker smatra da, kada su u pitanju lokaliteti u blizini Podgorice, imaju mnogo potencijala, ali na pojedinim mjestima poput Duklje smatra da je neophodno unapređivanje.

U dvobroju Vijesti pročitajte i kolumne: Brana Mandića, Balše Brkovića, Đura Radosavovića, Dragana Hajdukovića, Šerba Rastodera...

Uz Vijesti danas dodatak Art i Život.

Naredni broj "Vijesti" izlazi u ponedjeljak 2. maja.

Uživajte u praznicima.

Bonus video: