Morsko dobro: Nismo aminovali prekopavanje Bečićke plaže

Podgorička firma na plaži postavila 12 betonskih stopa...
91 pregleda 5 komentar(a)
Bečićka plaža, Foto: Vuk Lajović
Bečićka plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.04.2016. 15:55h

Iz Morskog dobra reagovali su juče na tekst “Opet prekopali Bečićku plažu”, navodeći da ne odgovara istini konstatacija da je to javno preduzeće aminovalo betoniranje dijela obale.

“Sadržaj članka kao i naslov 'Morsko dobro aminovalo betoniranje' ne odgovara istini, pošto je Javno preduzeće već konstatovalo navedene radove dana 18. 4. 2016. godine. Naime, službenici Javnog preduzeća su na lokaciji Bečićka plaža lokacija br. 14E, konstatovali da je korisnik preduzeće 'Aquario' doo. iz Podgorice, na središnjem dijelu kupališta započeo izvođenje radova na izgradnji 12 betonskih stopa za postavljanje priv. objekta, dok je u zaleđu plaže deponovana veća količina metalnih kutijastih profila u cilju gradnje privremenog objekta.

Kako Planom objekata priv. karaktera u zoni morskog dobra u opštini Budva za period 2016-2018. godine, na kupalištu br. 14E pod brojem 14.16, nije predviđeno postavljanje objekta na betonskim stopama izrađenog od metalnih profila, već montažni objekat od laminiranog drveta na daščanoj podlozi, šank pov. 25 m2 i terasa pov. 150 m2. to smo 20. 4. 2016. godine, s obzirom na stvarnu nadležnost, Upravi za inspekcijske poslove proslijedili inicijativu za vršenje inspekcijskog nadzora”, piše u reagovanju koje potpisuje Služba za informisanje Javnog preduzeća.

Bonus video: