Uehara: Ambasada će nastaviti da radi sa Opštinom Berane

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić iskazao je zahvalnost narodu SAD, koji je preko Ambasade i drugih organizacija realizovao niz infrastrukturnih projekata u opštini Berane u dosadašnjoj saradnji
0 komentar(a)
Uehara posjeta Beranama, Foto: Tufik Softić
Uehara posjeta Beranama, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 27.04.2016. 15:41h

Amabasadroka SAD Margaret En Uehara boravila je danas u zvaničnoj posjeti Beranama, gdje se srela sa čelnicima opštine, obišla Regionalni biznis centar i izbjegličko naselje na Rudešu.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić iskazao je zahvalnost narodu SAD, koji je preko Ambasade i drugih organizacija realizovao niz infrastrukturnih projekata u opštini Berane u dosadašnjoj saradnji.

On je ambasadorku upoznao sa projektima koje Opština Berane realizuje i koje ima namjeru da kandiduje u cilju poboljšanja uslova života građana u lokalnoj zajednici, sa posebnim akcentom na oblast kulture i obrazovanja, kako bi mladi ostali u svom gradu.

Ambasadorka SAD je istakla da će Ambasada nastaviti da sarađuje sa Opštinom Berane na realizaciji prioritetnih projekata u Beranama čiji je cilj zaustavljanje dalje migracije stanovništva, posebno mladih.

Tokom boravka u Beranama ambasadorka Uehara održala je radni sastanak sa predstavnicima NVO Help i Crvenog krsta Berane i obišla lokaciju na kojoj će ove godine početi gradnja 94 stana za raseljena lica u okviru Regionalnog stambenog programa.

Bonus video: