"Pažnja, klima se mijenja": Nagrađeni Stanislav, Danilo i Alen

“Klimatske promjene su činjenica... vidjeli smo u prošlim mjesecima zimu koja nije bila zima i proljeće koje nije proljeće. Svaki pojedinac može da doprinese poboljšanju”, poručila je njemačka ambasadorka Gudrun Elizabet Štajnaker
109 pregleda 0 komentar(a)
Energetski dani Podgorice, Gudrun Štajnaker, Foto: Filip Roganović
Energetski dani Podgorice, Gudrun Štajnaker, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.04.2016. 09:01h

Izložbu fotografija „Pažnja, klima se mijenja!“, prva u nizu aktivnosti manifestacije „Energetski dani Podgorice“, otvorila je sinoć ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker.

“Klimatske promjene su činjenica... vidjeli smo u prošlim mjesecima zimu koja nije bila zima i proljeće koje nije proljeće. Svaki pojedinac može da doprinese poboljšanju”, poručila je Štajnaker.

Štajnaker je Stanislavu Ilinu, Danilu Prnjatu i Alenu Nikeziću, autorima najboljih fotografija uručila nagrade.

Domaćin manifestacije je Glavni grad, koji je izložbu i organizovao sa „Foto CG“.

U okviru obilježavanja „Energetskih dana Podgorice“, iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine za danas je najavljena konferencija o održivom upravljanju energijom, dok će se sjutra u tržnom centru „Delta City“ održati sajam energetske efikasnosti.

„Na njemu će kompanije, nevladine organizacije i banke predstaviti svoje proizvode, rješenja, projekte i aktivnosti iz domena energetske efikasnosti“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Aktivnosti u sklopu ove manifestacije trajaće do petka, a događaj koji će je zatvoriti biće 32. biciklistička tura „Critical mass“, koju je u saradnji sa nevladinom organizacijom „Biciklo.me“ organizovao Glavni grad. U podne 29. aprila biciklisti će započeti vožnju do Duklje.

Bonus video: